Checklists rijksoverheid voor samenlevingscontract, geregistreerd partnerschap en trouwen

Wet beperkte gemeenschap van goederen

Op 1 januari 2018 is de Wet beperkte gemeenschap van goederen in werking getreden. In eerdere bijdragen informeerden wij u hier al over. Voor stellen die op of na 1 januari 2018 in het huwelijksbootje treden, geldt dat zij niet langer in een algehele gemeenschap van goederen trouwen wanneer zij niet naar de notaris gaan om huwelijkse voorwaarden met die inhoud op laten maken, maar dat er sprake is van een beperkte gemeenschap van goederen.

 

Checklists rijksoverheid

Om stellen behulpzaam te zijn met betrekking tot de te regelen zaken wanneer zij met elkaar gaan samenwonen en in het duiden van de verschillen tussen het aangaan van een samenlevingscontract, een geregistreerd partnerschap en een huwelijk, heeft de rijksoverheid drie online checklists ontwikkeld. Deze checklists zijn te vinden op de website van de rijksoverheid.

Door zo’n checklist in te vullen, kunt u achterhalen wat u moet regelen als u een samenlevingscontract gaat sluiten, een geregistreerd partnerschap aangaat of gaat trouwen. Mogelijk kunnen de checklists u behulpzaam zijn in de afweging of u een samenlevingsovereenkomst of geregistreerd partnerschap aangaat, of dat u toch kiest voor een huwelijk.

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.