Cursus Actualiteiten Familie- en Erfrecht 28 november 2016

Op 28 november 2016 in de ochtend verzorgt mr. J.Th.M. (Joost) Diks voor het Servicehuis Advocatuur van de Merlijn Academie de Actualiteitencursus Erfrecht, mr. A.M. (Maaike) Steegmans verzorgt die middag samen met mr. J.Th.M. (Joost) Diks de Actualiteitencursus Familierecht voor de advocaten die de recente ontwikkelingen willen kennen op het gebied van het familie- en erfrecht. De cursussen zijn separaat te volgen. Er is bewust voor gekozen de cursussen aansluitend te laten plaatsvinden zodat ze gemakkelijk op dezelfde dag na elkaar gevolgd kunnen worden.

 

Cursus Actualiteiten Erfrecht

Nu het erfrecht al lang niet meer alleen het werkterrein van de notaris is, maar in toenemende mate ook dat van advocaten is het voor de advocatuur van belang op de hoogte te zijn van de recente ontwikkelingen op het gebied van het erfrecht. In deze Actualiteitencursus Erfrecht komt niet alleen recente jurisprudentie aan de orde, maar wordt ook uitleg gegeven over de daarbij behorende leerstukken. Afhankelijk van de actualiteiten zullen onderwerpen aan bod komen zoals de legitieme portie, de andere wettelijke rechten, de uitleg van uiterste wilsbeschikkingen, executele, vereffening, verdeling, rekening en verantwoording en geldigheid van uiterste wilsbeschikkingen. Hierbij wordt ook aandacht besteed op welke wijze geprocedeerd is en op welke wijze geprocedeerd had moeten worden. Het is mogelijk uw eigen vragen van tevoren in te leveren zodat de docent daar tijdens de cursus aandacht aan kan besteden.

Klik hier voor meer informatie over de cursus Actualiteiten Erfrecht.

Cursus Actualiteiten Familierecht

In de cursus familierecht komt vanzelfsprekend de meest recente jurisprudentie aan de orde met de daarbij behorende leerstukken. Afhankelijk van de actualiteiten zullen de tijdens de cursus onderwerpen behandeld worden als alimentatie, uitleg huwelijksvoorwaarden, verrekenbedingen, verdeling, vergoedingsrechten en kosten van de huishouding. Na het volgen van deze cursus bent u weer helemaal up tot date. Het is mogelijk van tevoren vragen in te leveren zodat de docenten daar tijdens de cursus aandacht aan kunnen besteden.

Klik hier voor meer informatie over de cursus Actualiteiten Familierecht.

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.