Cursus Actualiteiten Relatievermogensrecht 11 april a.s.

Eerder lieten wij u al weten dat op vrijdag 24 maart 2017 van 12:30 tot 14:30 uur de eerste cursus genaamd “Actualiteiten Erfrecht” zal worden verzorgd door FEIN. Inschrijving voor deze cursus kan nog tot 17 maart. De tweede cursus is inmiddels ook bekend: op dinsdag 11 april 2017 van 12:30-14:30 uur zal de cursus “Actualiteiten Relatievermogensrecht” worden gegeven.  

 

Actualiteiten Relatievermogensrecht

De cursus is speciaal samengesteld voor advocaten. Tijdens deze cursus worden recente ontwikkelingen besproken binnen het huwelijksvermogensrecht op basis van actuele jurisprudentie alsmede ontwikkelingen op het gebied van wetgeving. Naar aanleiding van enkele concrete uitspraken zullen verschillende leerstukken de revue passeren, waaronder vergoedingsrechten tussen echtgenoten en het ondernemingsvermogen bij verrekenbedingen.

Na het volgen van de cursus bent u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het relatievermogensrecht.

Docent: mr. M. (Maaike) Steegmans

Als docent zal mr. M. (Maaike) Steegmans optreden. Maaike studeerde zowel Nederlands recht als notarieel recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij werkte enige jaren als kandidaat-notaris bij een middelgroot advocaten- en notariskantoor. Daarna stapte ze over naar de Universiteit Utrecht, waar zij aan de slag ging als docent en onderzoeker bij het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht. Momenteel is Maaike bezig met een promotieonderzoek naar het beheer van familievermogen. Ze verzorgt regelmatig cursussen en trainingen op het gebied van erfrecht, relatievermogensrecht en estate-planning. Ook publiceert ze vaak in diverse juridische tijdschriften en is ze redactielid van onder meer de bundels Rechtspraak Erfrecht en Rechtspraak Relatievermogensrecht.

Joost Diks
Joost Diks Joost Diks

Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Stuur mij een bericht of een terugbelverzoek

Bel mij Stuur bericht

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.