Cursus Familierecht en Cursus Erfrecht 20 december 2017

Op woensdag 20 december 2017 verzorgen Joost Diks en Maaike Steegmans twee cursussen voor het Servicehuis Advocatuur van Merlijn in Nuland. Van 9.30 – 12.30 uur is het thema Erfrecht. Daarna wordt een cursus familierecht gegeven van 14.00 – 17.15 uur.

 

Beide cursussen gaan gegarandeerd door.

Tijdens de cursus Erfrecht zullen de recente ontwikkelingen op het gebied van erfrecht aan de orde komen, waaronder:

  • de eerste uitspraken naar aanleiding van de op 1 september 2016 in werking getreden wet “Bescherming erfgenamen tegen schulden”;
  • het arrest van de Hoge Raad met betrekking tot de exceptio plurium litis consortium van 10 maart 2017 (ECLI:NL:HR:2017:411);
  • het vaststellen van de omvang van de legitieme portie;
  • de vereffeningsprocedure (onder andere het arrest van de Hoge Raad van 19 mei 2017 (ECLI:NL:HR:2017:939), waarin door de Hoge Raad een mogelijkheid lijkt te bieden om op de vordering tot verdeling te beslissen alvorens de vereffening is voltooid);
  • de rekening- en verantwoordingsplicht van een gevolmachtigde en een executeur.

 

Tijdens de cursus Familierecht zullen de recente ontwikkelingen op het gebied van familierecht worden besproken. Aan de hand van recente jurisprudentie, wordt op aantal onderwerpen dieper ingegaan, waaronder:

  • Vergoedingsrechten tussen echtgenoten;
  • Ondernemingsvermogen en verrekenbedingen;
  • Alimentatie (waaronder de alleenstaande ouderkop).

Daarnaast zal aandacht worden besteed aan de wet “Beperkte gemeenschap van goederen” die op 1 januari aanstaande in werking treedt. U ontvangt onder andere een document waarin de oude en de nieuwe wettelijke bepalingen overzichtelijk naast elkaar staan opgesteld.

Beide cursussen hebben een praktische inslag. Er zullen u tips aan de hand gedaan worden waar u uw voordeel mee kunt doen bij het voeren van procedures. De mogelijkheid bestaat om vooraf praktijkvragen in te sturen. Deze interactieve cursussen veronderstellen enige ervaring met het erfrecht danwel familierecht.

U kunt zich inschrijven voor deze cursussen op de website van Servicehuis Advocatuur van Merlijn.

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.