26 mrt

Actualiteiten Erfrecht 2019

Aantal PO punten: 3

Op dinsdag 26 maart 2019 organiseert FEIN de succesvolle en jaarlijks terugkerende cursus “Actualiteiten Erfrecht”, zodat u geheel op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het erfrecht. 

De cursus is speciaal samengesteld voor advocaten. Tijdens deze cursus worden recente ontwikkelingen besproken binnen het erfrecht, zoals op het terrein van het procesrecht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan arresten van de Hoge Raad over de processueel ondeelbare rechtsverhouding, de kosteloze vereffening en opheffing van de vereffening, het rechtsmiddel dat openstaat wanneer verzet van een erfgenaam tegen een uitdelingslijst door de kantonrechter afgewezen wordt. Ook zal aan de hand van recente jurisprudentie ingegaan worden op de uitleg van een testament, de hoedanigheid van procespartijen, de legitieme portie, de executele, de vereffening en de (partiële) verdeling. Ook komen nog enkele uitspraken aan de orde op het gebied van het relatief nieuwe artikel 4:194a BW. 

vFAS- en VEAN-leden ontvangen 10% korting op de cursusprijs

Joost Diks

Docent Joost Diks

Joost doceert bij diverse opleidingsinstellingen. Daarnaast is Joost (co)auteur van diverse erfrechtelijke publicaties en boeken. Joost verzorgt regelmatig cursussen en lezingen op het gebied van het familie- en erfrecht voor advocaten, notarissen, studenten en juristen. Joost Diks is verder vaste medewerker van het tijdschrift Rechtspraak Familierecht en lid van de redactie van AdvoTip.

Over Joost
  • Datum: 26 maart 2019
  • Inloop: Vanaf 13:30 uur
  • Duur: 14 - 17:15u
  • Locatie: Eindhoven
  • Kosten: €250 excl. BTW
  • Inschrijven tot: 19 maart 2019
  • Aantal PO punten: 3
Op dit moment is deze opleiding volgeboekt of de mogelijkheid voor aanmelding verlopen. Houd de website in de gaten voor nieuwe opleidingen of meld u hieronder aan voor de mailing. U ontvang dan tevens op regelmatige basis de VereffeningsFlits.