24 apr

Actualiteiten Erfrecht

Aantal PO punten: 3

Op dinsdag 24 april 2018 organiseert FEIN de cursus “Actualiteiten Erfrecht”, zodat u geheel op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het erfrecht.

De cursus is speciaal samengesteld voor advocaten. Tijdens deze cursus worden recente ontwikkelingen besproken binnen het erfrecht, zoals de mogelijkheid om onder omstandigheden met succes een vordering tot verdeling van een beneficiair aanvaarde nalatenschap in te stellen waarvan de vereffening nog niet is voltooid en de ontwikkeling in de jurisprudentie met betrekking tot de maatstaf van het opzettelijk verzwijgen, zoek maken of verborgen houden van een tot de gemeenschap behorend goed als bedoeld in artikel 3:194 lid 2 BW. Ook zal aan de hand van recente jurisprudentie ingegaan worden op schenkingen die zijn gedaan voorafgaand aan het overlijden van erflater, de legitieme portie, de executele en de vereffening. De diverse erfrechtelijke leerstukken zullen vanuit een praktische benadering behandeld worden, zodat u de door u opgedane kennis direct kunt toepassen in uw dagelijkse praktijk.

Bij volledige aanwezigheid tijdens de cursus, alsmede na het tekenen van een presentielijst voorafgaand aan én na afloop van de cursus, kunnen 3 PO-punten worden behaald. Het cursusmateriaal wordt u op de cursusdag zelf verstrekt.

vFAS- en VEAN-leden ontvangen 10% korting op de cursusprijs

Joost Diks

Docent Joost Diks

Joost doceert bij diverse opleidingsinstellingen. Daarnaast is Joost (co)auteur van diverse erfrechtelijke publicaties en boeken. Joost verzorgt regelmatig cursussen en lezingen op het gebied van het familie- en erfrecht voor advocaten, notarissen, studenten en juristen. Joost Diks is verder vaste medewerker van het tijdschrift Rechtspraak Familierecht en lid van de redactie van AdvoTip.

Over Joost
  • Datum: 24 april 2018
  • Inloop: Vanaf 13:30 uur
  • Duur: 14:00 - 17:15u
  • Locatie: Eindhoven
  • Kosten: €250 excl. BTW
  • Inschrijven tot: 17 april 2018
  • Aantal PO punten: 3
Op dit moment is deze opleiding volgeboekt of de mogelijkheid voor aanmelding verlopen. Houd de website in de gaten voor nieuwe opleidingen of meld u hieronder aan voor de mailing. U ontvang dan tevens op regelmatige basis de VereffeningsFlits.