23 jun

De advocaat van de executeur en de vereffenaar

Aantal PO punten: 4

Op dinsdag 23 juni 2020 organiseert FEIN het webinar “De advocaat van de executeur en de vereffenaar”.

Doordat er in het erfrecht steeds meer geprocedeerd wordt, ook door executeurs en vereffenaars, zal de erfrechtadvocaat steeds vaker voor executeurs en vereffenaars optreden. Soms zal de executeur of de vereffenaar de procedure zelf starten en soms zal er tegen de executeur of vereffenaar een procedure gevoerd worden. Waarop moet de erfrechtadvocaat letten bij het formuleren van vorderingen en verzoeken namens de executeur of de vereffenaar? Hoe zit het met de kosten van de erfrechtadvocaat? Waarop moet gelet worden als het gaat om de hoedanigheid van de executeur of de vereffenaar? Met welke belangen dienen de executeur en de vereffenaar in procedures rekening te houden?

In het webinar komen de belangrijkste onderwerpen aan de orde waar de advocaat van de executeur en de vereffenaar met regelmaat mee te maken hebben. Zo wordt de aansprakelijkheid van de executeur en de vereffenaar besproken, het ontslag, de salariëring en de meest voorkomende procedures waarin de executeur en de vereffenaar betrokken kunnen raken. Het webinar is met name relevant voor advocaten die met regelmaat executeurs en vereffenaars bijstaan of dat willen gaan doen. Ook voor executeurs en vereffenaars is het webinar aan te bevelen. Na het volgen van het webinar is de deelnemer op de hoogte van de meest voorkomende procedures waarmee de erfrechtadvocaat die voor de executeur of vereffenaar optreedt te maken krijgt. Tijdens het webinar worden vele tips en tricks uit de doeken gedaan en worden de belangrijkste valkuilen besproken.

Docenten

Als docent treedt naast Joost Diks ook Edith Schnackers op.

Edith Schnackers
Edith is een ervaren familie- en erfrechtadvocaat. Zij heeft veelvuldig te maken met het afwikkelen van complexe en omvangrijke nalatenschappen. Zij doceert regelmatig over het huwelijksvermogensrecht en het erfrecht. Edith is lid van de redactie van AdvoTip en publiceert ook elders over het erfrecht.

* vFAS-, VEAN-, EPN-, INSOLAD- en NOVEX-leden ontvangen 10% korting op de prijs van het webinar.
** Het webinar van 23 juni vindt online plaats. U komt hierbij gewoon in aanmerking voor PO punten toegekend door de NOVA en KNB.

Joost Diks

Docent Joost Diks

Joost doceert bij diverse opleidingsinstellingen. Daarnaast is Joost (co)auteur van diverse erfrechtelijke publicaties en boeken. Joost verzorgt regelmatig cursussen en lezingen op het gebied van het familie- en erfrecht voor advocaten, notarissen, studenten en juristen. Joost Diks is verder vaste medewerker van het tijdschrift Rechtspraak Familierecht en lid van de redactie van AdvoTip.

Over Joost
  • Datum: 23 juni 2020
  • Inloop: Vanaf n.v.t. uur
  • Duur: 13:30 - 18:00u
  • Locatie: Online webinar**
  • Kosten: €350 excl. BTW*
  • Inschrijven tot: 22 juni 2020
  • Aantal PO punten: 4
* vFAS-, VEAN-, EPN-, INSOLAD- en NOVEX-leden ontvangen 10% korting op de prijs van het webinar
Op dit moment is deze opleiding volgeboekt of de mogelijkheid voor aanmelding verlopen. Houd de website in de gaten voor nieuwe opleidingen of meld u hieronder aan voor de mailing. U ontvang dan tevens op regelmatige basis de VereffeningsFlits.