3 nov

Diepgang vereffening nalatenschappen

Aantal PO punten: 6

Op dinsdag 3 november 2020 organiseert FEIN de cursus “diepgang vereffening nalatenschappen”

De ontwikkelingen in de vereffening van nalatenschappen gaan hard. Er gaat geen week voorbij of er worden door rechters belangrijke uitspraken gedaan over de vereffening. Hoe moeten vorderingen en schulden behandeld worden? Hoe zit het met de verzetprocedure? Wat is de speelruimte van de vereffenaar en de rechter als het gaat om aanwijzingen? Wanneer moeten de bepalingen uit de Faillissementswet worden toegepast en wanneer niet? Hoe om te gaan met een onderneming in de vereffening? Hoe zit het met het loon van de vereffenaar?

Bovenstaande vragen zijn zo maar een greep uit de vragen die tijdens de cursus behandeld zullen worden. Ook zal er veel aandacht zijn voor de actualiteit. We weten immers zeker dat voordat de cursus plaatsvindt er in vereffeningsland nog heel wat staat te gebeuren.

Deze cursus is vooral relevant voor ervaren vereffenaars, hun advocaten, boedelafwikkelaars en executeurs. Het is mogelijk voorafgaand aan de cursus vragen in te sturen aan de docent betreffende kwesties waar de cursist in de vereffeningspraktijk tegenaan loopt.

Docenten

Als docenten treden naast Maaike Steegmans ook Edith Schnackers en Joost Diks op.

Joost Diks
Joost doceert bij diverse opleidingsinstellingen. Daarnaast is Joost (co)auteur van diverse erfrechtelijke publicaties en boeken. Joost verzorgt regelmatig cursussen en lezingen op het gebied van het familie- en erfrecht voor advocaten, notarissen, studenten en juristen. Joost Diks is verder vaste medewerker van het tijdschrift Rechtspraak Familierecht en lid van de redactie van AdvoTip. Joost treedt zelf als vereffenaar op in complexe nalatenschappen.

Edith Schnackers
Edith is een ervaren familie- en erfrechtadvocaat. Zij heeft veelvuldig te maken met het afwikkelen van complexe en omvangrijke nalatenschappen. Zij doceert regelmatig over het huwelijksvermogensrecht en het erfrecht. Edith is lid van de redactie van AdvoTip en publiceert ook elders over het erfrecht.

* vFAS-, VEAN-, EPN-, INSOLAD- en NOVEX-leden ontvangen 10% korting op de cursusprijs

Locatie

Hotel Vianen (Van der Valk Exclusief)
Prins Bernhardstraat 75
4132 XE Vianen

Maaike Steegmans

Docent Maaike Steegmans

Maaike verzorgt regelmatig cursussen en trainingen op het gebied van erfrecht, relatievermogensrecht en estate-planning. Ook publiceert ze vaak in diverse juridische tijdschriften en is ze redactielid van onder meer de bundels Rechtspraak Erfrecht en Rechtspraak Relatievermogensrecht.

Over Maaike
  • Datum: 3 november 2020
  • Inloop: Vanaf 9:30 uur
  • Duur: 10:00 - 17:00u
  • Locatie: Vianen
  • Kosten: €475 excl. BTW
  • Inschrijven tot: 27 oktober 2020
  • Aantal PO punten: 6
* vFAS-, VEAN-, EPN-, INSOLAD- en NOVEX-leden ontvangen 10% korting op de cursusprijs
Op dit moment is deze opleiding volgeboekt of de mogelijkheid voor aanmelding verlopen. Houd de website in de gaten voor nieuwe opleidingen of meld u hieronder aan voor de mailing. U ontvang dan tevens op regelmatige basis de VereffeningsFlits.