5 apr

Gedoe met de legitimaris: hulp van de advocaat, uitleg van de notaris

Aantal PO punten: 5

Op dinsdag 5 april 2022 organiseert FEIN in samenwerking met FBN Juristen de cursus “Gedoe met de legitimaris: hulp van de advocaat, uitleg van de notaris”.

 

Zowel de notaris als de advocaat heeft er steeds meer mee te maken: gedoe over de legitieme portie. De meest voorkomende problemen in de notariële en advocatuurlijke praktijk betreffende de legitieme portie zullen tijdens deze cursus worden besproken. Uiteraard zal er aandacht zijn voor de berekening van de legitieme portie waarbij ook de giftenproblematiek besproken zal worden. Daarnaast komen de termijnen die van belang zijn aan de orde. Besproken wordt wie recht heeft op welke informatie, hoe het zit met de opeisbaarheid en de kosten voor vaststelling van de legitieme portie. Verder wordt het leerstuk van de inkorting besproken en komt aan de orde welke taken er voor de executeur of vereffenaar weggelegd zijn als er een legitimaris is. Ook wordt aandacht besteed aan de procesrechtelijke kant. De docenten zullen tevens de recente ontwikkelingen met betrekking tot de legitieme portie met u delen.

De dag zal worden afgesloten met een leerzame casus. Uiteraard bestaat de mogelijkheid voor inbreng van eigen vraagstukken.

Kortom: u wordt op het gebied van de legitieme portie volledig bijgepraat waarbij u de opgedane kennis direct in de praktijk kunt brengen.

Docenten

Als docent treedt naast Joost Diks ook Marcel Kremer op.

Marcel Kremer
Marcel is als docent notariële vakken verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en is gespecialiseerd in huwelijksvermogensrecht en erfrecht. Hij is gepromoveerd op het proefschrift ‘Huwelijk en vermogen’ (2013).

Let op: deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met FBN Juristen een kenniscentrum voor het notariaat en is toegankelijk voor zowel advocaten als (kandidaat)notarissen. Wij hopen op een interessante kruisbestuiving!

Joost Diks

Docent Joost Diks

Joost doceert bij diverse opleidingsinstellingen. Daarnaast is Joost (co)auteur van diverse erfrechtelijke publicaties en boeken. Joost verzorgt regelmatig cursussen en lezingen op het gebied van het familie- en erfrecht voor advocaten, notarissen, studenten en juristen. Joost Diks is verder vaste medewerker van het tijdschrift Rechtspraak Familierecht en lid van de redactie van AdvoTip.

Over Joost
  • Datum: 5 april 2022
  • Inloop: Vanaf 9:30 uur
  • Duur: 10:00 - 16:30u
  • Locatie: Utrecht
  • Kosten: €550 excl. BTW*
  • Inschrijven tot: 5 april 2022
  • Aantal PO punten: 5
* vFAS-, VEAN-, EPN-, INSOLAD- en NOVEX-leden ontvangen 10% korting op de cursusprijs.
Op dit moment is deze opleiding volgeboekt of de mogelijkheid voor aanmelding verlopen. Houd de website in de gaten voor nieuwe opleidingen of meld u hieronder aan voor de mailing. U ontvang dan tevens op regelmatige basis de VereffeningsFlits.