5 okt

Het nieuwe huwelijksvermogensrecht en verdeling

Aantal PO punten: 3

Op dinsdag 5 oktober organiseert FEIN de cursus Het nieuwe huwelijksvermogensrecht en verdeling.

 
Per 1 januari 2018 is het huwelijksvermogensrecht gewijzigd. De eerste echtscheidingen van echtparen die zijn gehuwd na 1 januari 2018 dienen zich inmiddels aan. Alle reden voor u als familierechtadvocaat om zich te verdiepen in het nieuwe huwelijksvermogensrecht.

Tijdens deze cursus worden allereerst de overgangsrechtelijke aspecten besproken. Welke huwelijksvermogensrechtelijke regels zijn van toepassing op de kwestie die u behandelt? Vervolgens wordt het nieuwe huwelijksvermogensrecht uitvoerig belicht. Wat is de omvang van de beperkte gemeenschap van goederen? Biedt het nieuwe huwelijksvermogensrecht meer ruimte om schulden buiten de gemeenschap te houden? Hoe gaat u om met bewijsproblematiek aan het einde van het huwelijk?

Bijzondere aandacht zal worden besteed aan de verplichting om onder omstandigheden, ook al valt een onderneming buiten de gemeenschap, aan de gemeenschap een redelijke vergoeding te betalen voor kennis, vaardigheden en arbeid die ten behoeve van een onderneming is ingezet. Vanzelfsprekend kan ook de behandeling van vergoedingsrechten, mede aan de hand van jurisprudentie, niet ontbreken.

Nadat de samenstelling van de gemeenschap is toegelicht, zal de overstap worden gemaakt naar de verdeling van de gemeenschap. Zowel de materieelrechtelijke regels, als de relevante procesrechtelijke regelingen kom daarbij uitgebreid aan bod. Een doorgewinterde familierechtadvocaat zal u de fijne kneepjes van het procederen in verdelingszaken bijbrengen.

Docenten

Als docent treedt naast Edith Schnackers ook Maaike Steegmans op.

Maaike Steegmans
Maaike verzorgt regelmatig cursussen en trainingen op het gebied van erfrecht, relatievermogensrecht en estate-planning. Ook publiceert ze vaak in diverse juridische tijdschriften en is ze redactielid van onder meer de bundels Rechtspraak Erfrecht en Rechtspraak Relatievermogensrecht.


KNB punten worden aangevraagd

Edith Schnackers

Docent Edith Schnackers

Edith is een ervaren familie- en erfrechtadvocaat. Zij heeft veelvuldig te maken met het afwikkelen van complexe en omvangrijke nalatenschappen. Zij doceert regelmatig over het huwelijksvermogensrecht en het erfrecht. Edith is lid van de redactie van AdvoTip en publiceert ook elders over het erfrecht.

Over Edith
  • Datum: 5 oktober 2021
  • Inloop: Vanaf 13:30 uur
  • Duur: 14:00 - 17:30u
  • Locatie: Elsloo
  • Kosten: €265 excl. BTW*
  • Inschrijven tot: 5 oktober 2021
  • Aantal PO punten: 3
* vFAS-, VEAN-, EPN-, INSOLAD- en NOVEX-leden ontvangen 10% korting op de cursusprijs.
Op dit moment is deze opleiding volgeboekt of de mogelijkheid voor aanmelding verlopen. Houd de website in de gaten voor nieuwe opleidingen of meld u hieronder aan voor de mailing. U ontvang dan tevens op regelmatige basis de VereffeningsFlits.