14 dec

Legitieme portie in de praktijk

Aantal PO punten: 2

Op vrijdag 14 december 2018 organiseert FEIN de lunchbijeenkomst “Legitieme portie in de praktijk”.

Familie- en Erfrecht Instituut Nederland introduceert “lunchbijeenkomsten”. Tijdens deze bijeenkomsten wordt u, onder het genot van een lekkere lunch, bijgepraat over een juridisch thema. De eerste lunchbijeenkomst vindt plaats op vrijdagmiddag 14 december en heeft als onderwerp: Legitieme portie in de praktijk. 

Tijdens deze twee uur durende bijeenkomst wordt u bijgepraat over aspecten van de legitieme portie waar u in uw dagelijkse praktijk mee te maken kunt krijgen. Aan de orde komt onder andere wie legitimarissen kunnen zijn, hoe zij een beroep kunnen doen, hoe wordt bepaald welk bedrag de legitimaris uiteindelijk krijgt en bij wie een legitimaris het bedrag kan opeisen. U kunt de volgende onderwerpen verwachten:legitieme portie onderwerpen Bij volledige aanwezigheid tijdens de cursus, alsmede na het tekenen van een presentielijst voorafgaand aan én na afloop van de cursus, kunnen 2 PO-punten worden behaald. Het cursusmateriaal wordt u op de cursusdag zelf verstrekt.

vFAS- en VEAN-leden ontvangen 10% korting op de cursusprijs

Maaike Steegmans

Docent Maaike Steegmans

Maaike verzorgt regelmatig cursussen en trainingen op het gebied van erfrecht, relatievermogensrecht en estate-planning. Ook publiceert ze vaak in diverse juridische tijdschriften en is ze redactielid van onder meer de bundels Rechtspraak Erfrecht en Rechtspraak Relatievermogensrecht. Maaike promoveerde in mei 2024 aan de Universiteit Utrecht.

Over Maaike
  • Datum: 14 december 2018
  • Inloop: Vanaf 11:45 uur
  • Duur: 12:00 - 14:00u
  • Locatie: Eindhoven
  • Kosten: €175 excl. BTW
  • Inschrijven tot: 7 december 2018
  • Aantal PO punten: 2
Op dit moment is deze opleiding volgeboekt of de mogelijkheid voor aanmelding verlopen. Houd de website in de gaten voor nieuwe opleidingen of meld u hieronder aan voor de mailing. U ontvang dan tevens op regelmatige basis de VereffeningsFlits.