20 jun

Masterclass vereffening nalatenschappen

Aantal PO punten: 6

Op dinsdag 20 juni 2023 organiseert FEIN de Masterclass Vereffening Nalatenschappen (Diepgang).

De ontwikkelingen in de vereffening van nalatenschappen gaan hard. Er gaat geen week voorbij of er worden door rechters belangrijke uitspraken gedaan over de vereffening. Hoe moeten vorderingen en schulden behandeld worden? Hoe zit het met de verzetprocedure? Wat is de speelruimte van de vereffenaar en de rechter als het gaat om aanwijzingen? Wanneer moeten de bepalingen uit de Faillissementswet worden toegepast en wanneer niet? Hoe om te gaan met een onderneming in de vereffening? Hoe zit het met het loon van de vereffenaar?

Bovenstaande vragen zijn zo maar een greep uit de vragen die tijdens de cursus behandeld zullen worden. Ook zal er veel aandacht zijn voor de actualiteit. We weten immers zeker dat voordat de cursus plaatsvindt er in vereffeningsland nog heel wat staat te gebeuren.

Deze cursus is vooral relevant voor ervaren vereffenaars, advocaten die vereffenaars bijstaan, (kandidaat)notarissen, boedelafwikkelaars en executeurs. Het is mogelijk voorafgaand aan de cursus vragen in te sturen aan de docent betreffende kwesties waar de cursist in de vereffeningspraktijk tegenaan loopt.

 

Docenten

Als docent treedt naast Edith Schnackers ook Maaike Steegmans op.

Maaike Steegmans
Maaike verzorgt regelmatig cursussen en trainingen op het gebied van erfrecht, relatievermogensrecht en estate-planning. Ook publiceert ze vaak in diverse juridische tijdschriften en is ze redactielid van onder meer de bundels Rechtspraak Erfrecht en Rechtspraak Relatievermogensrecht.

Edith Schnackers

Docent Edith Schnackers

Edith is een ervaren familie- en erfrechtadvocaat. Zij heeft veelvuldig te maken met het afwikkelen van complexe en omvangrijke nalatenschappen. Zij doceert regelmatig over het huwelijksvermogensrecht en het erfrecht. Edith is lid van de redactie van AdvoTip en publiceert ook elders over het erfrecht.

Over Edith
  • Datum: 20 juni 2023
  • Inloop: Vanaf 09.30 uur
  • Duur: 10.00 - 17.00u
  • Locatie: Hotel Vianen
  • Kosten: €595,00 excl. BTW
  • Inschrijven tot: 16 juni 2023
  • Aantal PO punten: 6
* * vFAS-, VEAN-, EPN-, INSOLAD- en NOVEX-leden ontvangen 10% korting op de cursusprijs.
Op dit moment is deze opleiding volgeboekt of de mogelijkheid voor aanmelding verlopen. Houd de website in de gaten voor nieuwe opleidingen of meld u hieronder aan voor de mailing. U ontvang dan tevens op regelmatige basis de VereffeningsFlits.