9 dec

Succesvol procederen bij de kantonrechter in erfrechtzaken

Aantal PO punten: 4

Op dinsdag 9 december 2023 organiseert FEIN de cursus Succesvol procederen bij de kantonrechter in erfrechtzaken.

In erfrechtdossiers wordt veel geprocedeerd bij de kantonrechter. Denk bijvoorbeeld aan het verzoek een nalatenschap alsnog beneficiair te mogen aanvaarden of namens minderjarigen te mogen verwerpen, het ontslag van de executeur, het verzoek om een bevel boedelbeschrijving, het vaststellen van de vorderingen in de wettelijke verdeling, het verzoek om het geven van aanwijzingen en het verzet tegen een uitdelingslijst in de vereffening. Een goede reden om u de cursus “Succesvol procederen bij de kantonrechter in erfrechtzaken” aan te bieden.

Deze cursus is niet alleen geschikt voor (kandidaat)notarissen maar zeker ook voor erfrechtadvocaten. Beide beroepsgroepen komen de kantonrechter regelmatig tegen in erfrechtdossiers. Tijdens de cursus komen vele tips en tricks en do’s en don’ts met betrekking tot procederen bij de kantonrechter in erfrechtzaken aan de orde.

KNB punten worden aangevraagd

Joost Diks

Docent Joost Diks

Joost doceert bij diverse opleidingsinstellingen. Daarnaast is Joost (co)auteur van diverse erfrechtelijke publicaties en boeken. Joost verzorgt regelmatig cursussen en lezingen op het gebied van het familie- en erfrecht voor advocaten, notarissen, studenten en juristen. Joost Diks is verder vaste medewerker van het tijdschrift Rechtspraak Familierecht en lid van de redactie van AdvoTip.

Over Joost
  • Datum: 9 december 2023
  • Inloop: Vanaf 13.00 uur
  • Duur: 13.30 - 18.00u
  • Locatie: Regio Utrecht
  • Kosten: €350,00 excl. BTW
  • Inschrijven tot: 5 december 2023
  • Aantal PO punten: 4
* * vFAS-, VEAN-, EPN-, INSOLAD- en NOVEX-leden ontvangen 10% korting op de cursusprijs.
Op dit moment is deze opleiding volgeboekt of de mogelijkheid voor aanmelding verlopen. Houd de website in de gaten voor nieuwe opleidingen of meld u hieronder aan voor de mailing. U ontvang dan tevens op regelmatige basis de VereffeningsFlits.