28 feb

Verval en verjaring in het erfrecht

Aantal PO punten: 4

Op dinsdag 28 februari organiseert FEIN de cursus Verval en verjaring in het erfrecht.

Als geen ander weet u hoe belangrijk de rol is van verjaring en verval in erfrechtzaken. Het erfrecht kent veel en korte termijnen waarmee zaken gewonnen of verloren kunnen worden. Ook bij de afwikkeling van boedels waarin geen ruzie is, zijn de termijnen belangrijk. Reden voor Familie- & Erfrecht Instituut Nederland om u een overzicht aan te bieden van al deze civielrechtelijke verval- en verjaringstermijnen. Een praktisch uiterst goed toepasbaar document met daarin opgenomen de belangrijkste verval- en verjaringstermijnen wordt u tijdens de cursus aangereikt.

Het erfrecht kent ongelooflijk veel verval- en verjaringstermijnen. Tijdens de cursus wordt u een overzicht aangeboden van de belangrijkste verval- en verjaringstermijnen in het erfrecht. Aan de hand van de rechtspraak en literatuur wordt het gebruik van deze termijnen nader toegelicht en krijgt u een overzicht van belangrijke aandachtspunten. Tot het cursusmateriaal behoort een praktisch overzicht van de behandelde termijnen.

Jarenlang hebben veel advocaten koudwatervrees gehad voor het erfrecht. Dit had onder andere te maken met de verval- en verjaringstermijnen. Als zo’n termijn eenmaal verstreken is, is er vaak niets meer aan te redden. Na het volgen van deze cursus moet de cursist deze koudwatervrees kwijt zijn en is de cursist op de hoogte van de meest gebruikelijke verval- en verjaringstermijnen in het erfrecht.

Docenten

Als docent treedt naast Joost Diks ook Edith Schnackers op.

Edith Schnackers
Edith is een ervaren familie- en erfrechtadvocaat. Zij heeft veelvuldig te maken met het afwikkelen van complexe en omvangrijke nalatenschappen. Zij doceert regelmatig over het huwelijksvermogensrecht en het erfrecht. Edith is lid van de redactie van AdvoTip en publiceert ook elders over het erfrecht.


KNB punten worden aangevraagd

Joost Diks

Docent Joost Diks

Joost doceert bij diverse opleidingsinstellingen. Daarnaast is Joost (co)auteur van diverse erfrechtelijke publicaties en boeken. Joost verzorgt regelmatig cursussen en lezingen op het gebied van het familie- en erfrecht voor advocaten, notarissen, studenten en juristen. Joost Diks is verder vaste medewerker van het tijdschrift Rechtspraak Familierecht en lid van de redactie van AdvoTip.

Over Joost
  • Datum: 28 februari 2023
  • Inloop: Vanaf 13:00 uur
  • Duur: 13:30 - 18:00u
  • Locatie: Doorn
  • Kosten: €350 excl. BTW*
  • Inschrijven tot: 28 februari 2023
  • Aantal PO punten: 4
* vFAS-, VEAN-, EPN-, INSOLAD- en NOVEX-leden ontvangen 10% korting op de cursusprijs.
Op dit moment is deze opleiding volgeboekt of de mogelijkheid voor aanmelding verlopen. Houd de website in de gaten voor nieuwe opleidingen of meld u hieronder aan voor de mailing. U ontvang dan tevens op regelmatige basis de VereffeningsFlits.