Dag van de Scheiding

De vFAS, Nederlandse vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators, organiseert jaarlijks op de tweede vrijdag van september de Dag van de Scheiding. Dit jaar vindt deze dag plaats op vrijdag 9 september 2022. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Advocaten Familie- & Erfrecht ondersteunt dit initiatief van harte!

Samengesteld gezin en scheiding

Dit jaar staat de Dag van de Scheiding in het teken van het samengestelde gezin. Uit onderzoek van de vFAS blijkt dat twee derde van de samengestelde gezinnen binnen vijf jaar weer uit elkaar gaat. De slagingskans van het samengestelde gezin hangt mede af van de afspraken die tussen de (ex-)partners bij de scheiding zijn gemaakt. Slechte communicatie tussen de (ex-)partners en onduidelijkheid over de afspraken ten behoeve van de kinderen betekent vaak het einde voor het samengestelde gezin. En dan ontstaan er allerlei vragen. Is de stiefouder bijvoorbeeld onderhoudsplichtig jegens de stiefkinderen? Mag de stiefouder meebeslissen over belangrijke zaken ten behoeve van de minderjarige stiefkinderen? Houdt de stiefouder recht op omgang met de minderjarige stiefkinderen na een eventuele scheiding? Veranderen de antwoorden op deze vragen indien geen sprake is van een huwelijk of geregistreerd partnerschap, maar de nieuwe partners enkel samenwonen?

Stappenplan scheiding

Bij een echtscheiding komt er veel op u af. Een echtscheiding bij een samengesteld gezin is vaak extra complex. Bijstand en advies over uw juridische positie ten aanzien van de verschillende relevante onderwerpen is van belang. Bij de behandeling van een echtscheiding doorlopen onze advocaten een concreet stappenplan met u, waarbij in het bijzonder aandacht zal worden besteed aan het samengestelde gezin.

Zoekt u bijstand van een familierechtspecialist?

Op 9 september 2022 kan iedereen die meer wil weten over het onderwerp ‘samengestelde gezinnen’, vrijblijvend terecht bij Advocaten Familie- & Erfrecht op telefoonnummer 088 – 0209444 of u kunt uw vragen per e-mail stellen (info@familie-erfrecht.nl). De familierechtspecialisten van Advocaten Familie- & Erfrecht staan voor u klaar. Ook voor andere vragen over uw scheiding of beëindiging samenleving, zoals bijvoorbeeld vragen over de vermogensrechtelijke afwikkeling van uw scheiding, huwelijkse voorwaarden, alimentatie, gezag en omgang, kunt u bij hen terecht. U kunt hiervoor het hele jaar contact opnemen.

 

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.