Dag van het Erfrecht

De VEAN, Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland, de vFAS, Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators, VMN, Vereniging van Mediators in het Notariaat en de EPN, Vereniging van Estate Planners in het Notariaat organiseren dit jaar op 17 juni 2022 de Dag van het Erfrecht. Advocaten Familie- & Erfrecht ondersteunt dit initiatief van harte! Het is mooi om te zien dat deze erfrechtelijke verenigingen deze dag samen optrekken.

Dit jaar staat de Dag van het Erfrecht in het teken van het samengestelde gezin. Het overlijden van een naaste zorgt, naast verdriet en gemis, vaak ook voor vragen ter zake de afwikkeling van de nalatenschap. De afwikkeling van de nalatenschap kan de familieverhoudingen op scherp zetten, zeker ook als sprake is van een samengesteld gezin. In een groot deel van de erfrechtelijke procedures komt de problematiek van samengestelde gezinnen naar voren. Wie zijn de wettelijke erfgenamen bij een samengesteld gezin? Kunnen stiefkinderen in de wettelijke verdeling worden betrokken? Welke mogelijkheden heeft een kind van een overleden ouder die met een nieuwe partner was gehuwd, geregistreerd of samenleefde? Wie heeft recht op welke informatie? Hoe zit het met de legitieme portie? Wie betaalt de vorderingen betreffende de nalatenschap van de eerst overleden ouder?

Zoekt u bijstand van een in het erfrecht gespecialiseerde advocaat? De erfrechtspecialisten van Advocaten Familie- & Erfrecht beantwoorden graag al uw vragen. Ook voor andere vragen over de afwikkeling van een erfenis, zoals bijvoorbeeld vragen over de inhoud van het testament, de (berekening van de) legitieme portie en de vereffening van de nalatenschap, kunt u bij hen terecht. U kunt het hele jaar telefonisch contact opnemen met onze erfrechtadvocaten. Op 17 juni 2022, de Dag van het Erfrecht, kunt u uw vragen per e-mail stellen (info@familie-erfrecht.nl). Net als de erfrechtelijke verenigingen trekken wij met het team van Advocaten Familie- & Erfrecht ook tijdens de Dag van het Erfrecht samen op, wij tijdens ons jaarlijkse uitje. Naast vast weer heel gezellig, wordt het een competitieve dag waarbij alle medewerkers in actie zullen komen. Maar op 17 juni 2022 dus niet in de erfrechtpraktijk. Wij beantwoorden de gestelde vragen graag in de week na 17 juni 2022.

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.