Eerste druk ‘Erfrecht geschetst’ verschenen

In april 2017 verscheen bij Ars Aequi Libri het boek ‘Erfrecht geschetst’. Mr. Joost Diks is één van de auteurs van het boek. Ook mr. Maaike Steegmans leverde een bijdrage. In het boek wordt de opbouw van Boek 4 BW (waarin het erfrecht is geregeld) en een kort overzicht van de grondslagen van het Nederlands erfrecht gegeven. Er wordt ingegaan op de algemene bepalingen uit Boek 4 BW, de erfopvolging bij versterf, de wettelijke verdeling, de wilsrechten, de andere wettelijke rechten, de uiterste wilsbeschikking en de soorten uiterste wilsbeschikkingen, de uitleg van de uiterste wilsbeschikking, de legitieme portie, executele en afwikkelingsbewind, testamentair bewind, de gevolgen van erfopvolging, de positie van de minderjarige in het erfrecht, de vereffening van de nalatenschap, de verdeling van de nalatenschap, schenkingen en giften, overgangsrecht, nalatenschapsmediation, belastingheffing bij overlijden en internationaal privaatrecht.

 

Mr. Joost Diks verzorgde het hoofdstuk over procederen in erfrechtkwesties waarbij hij ingaat op de dossieropbouw, het procesrecht en veel voorkomende procedures.

Erfrecht geschetst (eerste druk)

ISBN 978-90-6916-000-9

Het boek is verschenen bij Ars Aequi Libri en is aldaar te bestellen.

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.