KORT | Specialisatieopleiding Vereffening Nalatenschappen 2022: reserveer nu uw plek!

Na het volgen van de Specialisatieopleiding Vereffening Nalatenschappen kunt u zich met recht professioneel vereffenaar noemen. Als u deel wilt nemen is het nu mogelijk uw plaats te reserveren.

Net zoals ieder jaar verzorgt Familie- & Erfrecht Instituut Nederland ook dit jaar de Specialisatieopleiding Vereffening Nalatenschappen. Een complete vereffeningsopleiding voor door de rechtbank benoemde vereffenaars en hun advocaten alsmede voor partij adviseurs. De opleiding wordt vooral goed gewaardeerd vanwege de link tussen de theorie en de praktijk en het praktische  digitale cursusmateriaal. Ook voor vereffenaars die al veel ervaring hebben met vereffeningen is de opleiding interessant. Er is de afgelopen periode immers zoveel gebeurd in vereffeningsland dat de opleiding volgen alleen al de moeite waard is om weer helemaal up to date te zijn.

Data en onderwerpen

Dinsdag 20 september 2022
De eerste dag van de opleiding gaan we direct flink aan de slag en komt de benoeming en rechtspositie van de vereffenaar aan de orde, de lichte en zware vereffening en nemen we de vereffening door aan de hand van de Richtlijnen Vereffening nalatenschappen. Verder is er aandacht voor de onderneming in de vereffening.

Vrijdag 14 oktober 2022
Vandaag gaan we verder de diepte in en worden onderwerpen besproken als goed vereffenaarschap, het behandelen van vorderingen en schulden en de aangifte erfbelasting en overige fiscaliteiten.

Dinsdag 15 november 2022
De vereffening van een nalatenschap heeft veel overeenkomsten met een faillissement maar ook veel verschillen. Een goed vereffenaar weet voldoende van het faillissementsrecht. Alles wat u moet weten over het faillissementsrecht om een goed vereffenaar te kunnen zijn, komt vandaag aan de orde. Verder wordt de vereffening en (gerechtelijke) procedures en obstakels besproken. Denkt u hierbij aan rekening en verantwoording, (verzet tegen) de uitdelingslijst, vereffening en verdeling, opheffing van de vereffening en kosteloze vereffening.

Dinsdag 6 december 2022
De vereffenaar in de (rechts)praktijk staat vandaag centraal. Hoe gaat de vereffenaar in de praktijk om met zijn taken en hoe zit het bijvoorbeeld met aanwijzingen die de rechter kan geven? Ook wordt de eindopdracht die als afsluiting van de opleiding door elke deelnemer wordt voorbereid, besproken.

Docenten

Als docenten zullen optreden Bernard Schols, Freek Schols, Joe van Anken, Eric de Jong, Joost Diks, Maaike Steegmans, Edith Schnackers en Mathieu Schipper. De docenten hebben er ongelooflijk veel zin in om de volgende generatie vereffenaars op te leiden.

Reacties uit eerdere jaren

In jaren niet zo’n goede opleiding gehad” (deelnemer 2021)

Onder uitstekende begeleiding de diepte in van de vereffening in vier cursusdagen” (deelnemer 2020)

Wat een verademing: eindelijk een echte specialisatieopleiding vereffening nalatenschappen met een praktische inslag” (deelnemer 2019)

Aanmelden voor de Specialisatieopleiding Vereffening Nalatenschappen kan nu. >


Dit artikel is onderdeel van de VereffeningsFlits maart 2022. Bekijk het volledige overzicht.

VereffeningsFlits | mrt. ’22

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.