Nieuwe cursus FEIN: Actualiteiten Erfrecht op 24 april 2018

Op 24 april 2018 staat de volgende cursus van Familie- en Erfrecht Instituut Nederland (FEIN) gepland, te weten de cursus: Actualiteiten Erfrecht.

 

Actualiteiten Erfrecht

De cursus is speciaal samengesteld voor advocaten. Tijdens deze cursus worden recente ontwikkelingen besproken binnen het erfrecht, zoals de mogelijkheid om onder omstandigheden met succes een vordering tot verdeling van een beneficiair aanvaarde nalatenschap in te stellen waarvan de vereffening nog niet is voltooid en de ontwikkeling in de jurisprudentie met betrekking tot de maatstaf van het opzettelijk verzwijgen, zoek maken of verborgen houden van een tot de gemeenschap behorend goed als bedoeld in artikel 3:194 lid 2 BW.

Ook zal aan de hand van recente jurisprudentie ingegaan worden op schenkingen die zijn gedaan voorafgaand aan het overlijden van erflater, de legitieme portie, de executele en de vereffening. De diverse erfrechtelijke leerstukken zullen vanuit een praktische benadering behandeld worden, zodat u de door u opgedane kennis direct kunt toepassen in uw dagelijkse praktijk.

Wij ontvangen u graag op 24 april november aanstaande.

Docent: mr. J.Th.M. (Joost) Diks

Als docent zal mr. J.Th.M. (Joost) Diks optreden. Joost doceert ook bij Leergang Erfrecht van de Academie voor de Rechtspraktijk.

Meer weten over de cursus Actualiteiten Erfrecht en aanmelden

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.