Nieuwe cursus FEIN: Succesvol procederen bij de kantonrechter in erfrechtzaken op 11 oktober 2018

Op donderdag 11 oktober 2018 organiseert Familie- en Erfrecht Instituut Nederland (FEIN) de cursus Succesvol procederen bij de kantonrechter in erfrechtzaken.

 

Succesvol procederen bij de kantonrechter in erfrechtzaken

De cursus is speciaal samengesteld voor advocaten. In erfrechtdossiers wordt veel geprocedeerd bij de kantonrechter. Denk bijvoorbeeld aan het verzoek een nalatenschap alsnog beneficiair te mogen aanvaarden of namens minderjarigen te mogen verwerpen, het ontslag van de executeur, het verzoek om een bevel boedelbeschrijving, het vaststellen van de vorderingen in de wettelijke verdeling en het verzoek om het geven van aanwijzingen en het verzet tegen een uitdelingslijst in de vereffening.

De Expertgroep Erfrecht van het Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel, Kanton en Toezicht (LOVCK&T) heeft de Handleiding erfrechtprocedures kantonrechter uit 2008 geactualiseerd. Op 12 december 2017 is de aangepaste handleiding vastgesteld door het LOVCK&T. Tijdens deze cursus zullen de belangrijkste procedures bij de kantonrechter in erfrechtzaken aan de orde worden gesteld, mede aan de hand van de Handleiding erfrechtprocedures kantonrechter 2017. Zoals u van ons gewend bent, wordt er tijdens de cursus veel aandacht besteed aan de praktische tips en trics om succesvol te kunnen procederen bij de kantonrechter in erfrechtzaken.

Wij ontvangen u graag op 11 oktober aanstaande.

Docent: mr. J.Th.M. (Joost) Diks

Als docent zal mr. J.Th.M. (Joost) Diks optreden. Joost doceert ook bij Leergang Erfrecht van de Academie voor de Rechtspraktijk.

Meer weten over de cursus Succesvol procederen bij de kantonrechter in erfrechtzaken en aanmelden

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.