Nieuwe middagcursus FEIN: De advocaat van de executeur en de vereffenaar op 17 maart 2020

Op dinsdag 17 maart 2020 organiseert Familie- en Erfrecht Instituut Nederland (FEIN) de cursus De advocaat van de executeur en de vereffenaar.

 

De advocaat van de executeur en de vereffenaar

Steeds vaker moeten executeurs en vereffenaars van nalatenschappen procederen en steeds vaker worden zij geconfronteerd met ingewikkelde nalatenschappen. Bijstand van een erfrechtadvocaat is dan vaak hard nodig.

Soms zal de executeur of de vereffenaar de procedure zelf starten en soms zal er tegen de executeur of vereffenaar een procedure gevoerd worden. Waarop moet de erfrechtadvocaat letten bij het formuleren van vorderingen en verzoeken namens de executeur of de vereffenaar? Hoe zit het met de kosten van de erfrechtadvocaat? Waarop moet gelet worden als het gaat om de hoedanigheid van de executeur of de vereffenaar? Met welke belangen dienen de vereffenaar en de executeur in procedures rekening te houden?

In de cursus komen de belangrijkste onderwerpen aan de orde waar de advocaat van de executeur en de vereffenaar met regelmaat mee te maken hebben. Zo wordt de aansprakelijkheid van de executeur en de vereffenaar besproken, het ontslag, de salariëring en de meest voorkomende procedures waarin de executeur en de vereffenaar betrokken kunnen raken. De cursus is met name relevant voor advocaten die met regelmaat executeurs en vereffenaars bijstaan of dat willen gaan doen. Ook voor executeurs en vereffenaars is de cursus aan te bevelen. Na het volgen van de cursus is de cursist op de hoogte van de meest voorkomende procedures waarmee de erfrechtadvocaat die voor de executeur of vereffenaar optreedt te maken krijgt. Tijdens de cursus worden vele tips en tricks uit de doeken gedaan en worden de belangrijkste valkuilen besproken.

Wij ontvangen u graag op 17 maart aanstaande.

Docent: mr. J.Th.M. (Joost) Diks

Als docent zal mr. J.Th.M. (Joost) Diks optreden. Joost doceert ook bij Leergang Erfrecht van de Academie voor de Rechtspraktijk.

Meer weten over de middagcursus De advocaat van de executeur en de vereffenaar en aanmelden >

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.