Aflevering 13 14 MIN

Op twee oren slapen

In aflevering dertien van De Erfrechtadvocaat wordt de boedelbeschrijving behandeld. Als erfgenaam wil je tenslotte precies weten wat je wordt nagelaten zodat je met een gerust hart de nalatenschap kan afwikkelen.

De 4 zussen hadden wel contact met elkaar, maar weten verder weinig over de financiële handel en wandel van kunstliefhebber Elisa. Zo blijkt bijvoorbeeld dat ze mondelinge afspraken maakte over afbetaling van toch best kostbare kunstvoorwerpen. Na het overlijden van Elisa zijn de overgebleven drie zussen maandenlang bezig met de afwikkeling van de nalatenschap en komen niet veel verder.

Joost Diks licht de casus van de kunstliefhebber toe, neemt de omstandigheden door en vertelt Inge Diepman hoe de zussen overzicht kunnen krijgen. En natuurlijk is er de wijze raad van mr. Joost Diks.

Vragen

Opmerkingen of vragen naar aanleiding van deze podcast kunt u sturen naar info@familie-erfrecht.nl.

Meer weten

Wilt u meer weten over de aanvaarding van een nalatenschap? Lees dan ook de volgende artikelen:

Erfenismagazine

Bezoek ook het Erfenismagazine, ons online magazine over zaken rondom de erfenis. U vindt hierin nog meer veel gestelde vragen maar ook tips, uitleg van juridische begrippen, toelichting op belangrijke wetsartikelen en columns van erfrechtadvocaten.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis? Of heeft u een vraag voor een erfrechtadvocaat? Neem contact met ons op.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis?

Neem contact met ons op.

call to action

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.