Aflevering 15 12 MIN

De kaart van het landgoed

In aflevering 15 bespreken Joost en Inge schulden binnen de nalatenschap. Hoe zit het bijvoorbeeld met een lening die een erflater bij leven heeft afgesloten? Gaan deze plichten automatisch over op de erfgenamen en wat is de rol van de vereffenaar in een dergelijke situatie?

Chris woont op een klein landgoed in Hilversum. Om op zijn oude dag van het bijna afbetaalde huis te kunnen blijven genieten leent hij € 100.000 van buurman Frits voor een verbouwing. Na het overlijden van Chris wil Frits zijn lening terugbetaald hebben van de erfgenamen. Die zijn echter van mening dat ze niets te maken hebben met die afspraak. Buurman Frits vindt dat niet eerlijk nu de nalatenschap miljoenen behelst door de verkoop van het landgoed.

Joost Diks legt uit wat de wet voorschrijft over de overgang van plichten en ook wat een mogelijke uitweg is voor erfgenamen die verwachten een lening niet te kunnen afbetalen. Joost neemt de omstandigheden van deze casus door en vertelt Inge Diepman hoe het afloopt met de lening van Frits. En natuurlijk is er de wijze raad van mr. Joost Diks.

Vragen

Opmerkingen of vragen naar aanleiding van deze podcast kunt u sturen naar info@familie-erfrecht.nl.

Meer weten

Wilt u meer weten over schulden in de nalatenschap? Lees dan ook de volgende artikelen:

Erfenismagazine

Bezoek ook het Erfenismagazine, ons online magazine over zaken rondom de erfenis. U vindt hierin nog meer veel gestelde vragen maar ook tips, uitleg van juridische begrippen, toelichting op belangrijke wetsartikelen en columns van erfrechtadvocaten.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis? Of heeft u een vraag voor een erfrechtadvocaat? Neem contact met ons op.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis?

Neem contact met ons op.

call to action

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.