Aflevering 16 17 MIN

Een half bakkie

In aflevering 16 praten Joost en Inge over de legitieme portie. Naast een testament is er ook nog de wet die invloed heeft op wie wat uit de nalatenschap verkrijgt. Want ook als je als kind niet in het testament genoemd wordt of zelfs als je actief onterfd bent sta je namelijk niet helemaal buiten spel. Wat gebeurt er als je wordt onterfd en waar heb je nog recht op?

Ondernemer Jacob heeft een goed leven gehad. Hij verkocht alweer lang gelden zijn succesvolle bedrijf en genoot nog jaren van zijn oude dag. Op zijn sterfbed schenkt hij een groot deel van zijn vermogen, te weten 1 miljoen euro aan zijn dochter Liesbeth. Jacob heeft zijn zoon Cornelis in zijn testament onterfd waardoor Liesbeth de enige erfgenaam is. Cornelis baalt en stelt de legitieme vraag of hij nog ergens recht op heeft.

Joost Diks bespreekt met Inge Diepman de invloed van de wet bij onterving. En ook wat je te doen staat in zo’n geval. Ze nemen samen de omstandigheden van de casus door en laten weten hoe het afloopt met dochter Liesbeth en de onterfde Cornelis. En natuurlijk is er de wijze raad van mr. Joost Diks.

Vragen

Opmerkingen of vragen naar aanleiding van deze podcast kunt u sturen naar info@familie-erfrecht.nl.

Meer weten

Wilt u meer weten over de legitieme portie? Lees dan ook de volgende artikelen:

Erfenismagazine

Bezoek ook het Erfenismagazine, ons online magazine over zaken rondom de erfenis. U vindt hierin nog meer veel gestelde vragen maar ook tips, uitleg van juridische begrippen, toelichting op belangrijke wetsartikelen en columns van erfrechtadvocaten.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis? Of heeft u een vraag voor een erfrechtadvocaat? Neem contact met ons op.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis?

Neem contact met ons op.

call to action

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.