Aflevering 17 16 MIN

Het gouden dak

In aflevering 17 bespreken Joost en Inge de inzet van de vereffenaar. De wet biedt de mogelijkheid dat de rechtbank een vereffenaar benoemt. Deze vereffenaar wordt dan bevoegd om de nalatenschap af te wikkelen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de nalatenschap door de erfgenamen beneficiair wordt aanvaard. In deze aflevering komen de taken van de vereffenaar van de nalatenschap aan de orde.

Mevrouw Tolle woont in een mooie buurt net buiten het centrum van Utrecht. Tot haar overlijden regelt ze alle financiële zaken zelf en het lijkt allemaal goed geregeld. Nadat de kinderen van moeder Tolle haar nalatenschap beneficiair aanvaarden blijkt dat echter niet het geval. Zij moeten de nalatenschap vereffenen en worden bedolven onder brieven van schuldeisers. Het blijkt een heel complexe nalatenschap te zijn. Ze zien door de bomen het bos niet meer.

Joost Diks bespreekt met Inge Diepman de rol van de vereffenaar. Ze nemen samen de omstandigheden van de casus door en laten weten hoe het afloopt met de kinderen van moeder Tolle. En natuurlijk is er de wijze raad van mr. Joost Diks.

Vragen

Opmerkingen of vragen naar aanleiding van deze podcast kunt u sturen naar info@familie-erfrecht.nl.

Meer weten

Wilt u meer weten over de vereffenaar? Lees dan ook de volgende artikelen:

Erfenismagazine

Bezoek ook het Erfenismagazine, ons online magazine over zaken rondom de erfenis. U vindt hierin nog meer veel gestelde vragen maar ook tips, uitleg van juridische begrippen, toelichting op belangrijke wetsartikelen en columns van erfrechtadvocaten.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis? Of heeft u een vraag voor een erfrechtadvocaat? Neem contact met ons op.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis?

Neem contact met ons op.

call to action

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.