Aflevering 18 16 MIN

De portefeuille van Koopmans

In aflevering 18 bespreken Joost en Inge de rol van de executeur. De executeur, vroeger executeur-testamentair genoemd, is door een erflater in zijn testament aangewezen om de erfenis af te wikkelen. Deze aflevering geeft onder andere antwoord op de vraag: Hoe zit het met de aansprakelijkheid van de executeur, bijvoorbeeld als er een effectenportefeuille in de nalatenschap zit?

Als benoemde executeur treft Stefan in de nalatenschap van meneer Koopmans een effectenportefeuille aan. Stefan heeft daar zelf geen verstand van maar weet wel dat je in de handel goede en slechte tijden hebt. Hij is bang dat de koers ineens daalt en dat hij daarvoor aansprakelijk zal worden gehouden. Stefan doet een verstandige zet en zoekt uit wat zijn rechten en plichten zijn als executeur.

Joost Diks bespreekt met Inge Diepman de rol van de executeur. Ze nemen samen de omstandigheden van de casus door en laten weten hoe het afloopt met Stefan en de fluctuerende aandelenkoers. En natuurlijk is er de wijze raad van mr. Joost Diks.

Vragen

Opmerkingen of vragen naar aanleiding van deze podcast kunt u sturen naar info@familie-erfrecht.nl.

Meer weten

Wilt u meer weten over de executeur? Lees dan ook de volgende artikelen:

Erfenismagazine

Bezoek ook het Erfenismagazine, ons online magazine over zaken rondom de erfenis. U vindt hierin nog meer veel gestelde vragen maar ook tips, uitleg van juridische begrippen, toelichting op belangrijke wetsartikelen en columns van erfrechtadvocaten.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis? Of heeft u een vraag voor een erfrechtadvocaat? Neem contact met ons op.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis?

Neem contact met ons op.

call to action

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.