Aflevering 20 14 MIN

De heetgebakerde aandelen

In aflevering 20 bespreken Joost en Inge de onderneming en de nalatenschap. Bij de afwikkeling van een nalatenschap is regelmatig een onderneming betrokken. Soms ontstaan discussies over wie de onderneming mag voortzetten of wat de waarde ervan is. Ook kan er een botsing ontstaan tussen de bepalingen uit het testament en de statuten van de BV.

De drie zussen Madeleine, Rozemarijn en Olivia hebben samen Bakkerij Warme Broodjes. De BV met winkels in o.a. Eindhoven, Utrecht en Limburg is succesvol en groeit. Olivia komt te overlijden en legateert haar aandelen aan haar neef Tijmen. De overgebleven zussen zijn van mening dat dit niet kan omdat dit in strijd is met de statuten van de BV.

Joost Diks bespreekt met Inge Diepman de samenwerking tussen de ondernemingsrechtadvocaat en de erfrechtadvocaat. Ze nemen samen de omstandigheden van de casus door en bespreken hoe het afloopt met het legaat aan neef Tijmen. En natuurlijk is er de wijze raad van mr. Joost Diks.

Vragen

Opmerkingen of vragen naar aanleiding van deze podcast kunt u sturen naar info@familie-erfrecht.nl.

Meer weten

Wilt u meer weten over de onderneming en de nalatenschap en legaten? Lees dan ook de volgende artikelen:

Erfenismagazine

Bezoek ook het Erfenismagazine, ons online magazine over zaken rondom de erfenis. U vindt hierin nog meer veel gestelde vragen maar ook tips, uitleg van juridische begrippen, toelichting op belangrijke wetsartikelen en columns van erfrechtadvocaten.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis? Of heeft u een vraag voor een erfrechtadvocaat? Neem contact met ons op.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis?

Neem contact met ons op.

call to action

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.