Aflevering 3 18 MIN

Onbewust op een landmijn

Deze aflevering van de podcastserie ‘de Erfrechtadvocaat’ staat in het teken van de aanvaarding van een erfenis. Niet iedereen is zich ervan bewust dat een erfenis ook schulden kan bevatten.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen verwerpen, beneficiaire en zuivere aanvaarding. Of er een testament is of niet, maakt dan weer niet uit. In deze aflevering behandelen Inge Diepman en mr. Joost Diks het antwoord op de meest gestelde vraag over de het aanvaarden van nalatenschappen. Desgevraagd aan Joost Diks was het antwoord: “Kwamen er maar vragen!”.

Vragen

Opmerkingen of vragen naar aanleiding van deze podcast kunt u sturen naar info@familie-erfrecht.nl.

Meer weten

Wilt u meer weten over de erfrechtadvocaat? Lees dan ook de volgende artikelen:

Erfenismagazine

Bezoek ook het Erfenismagazine, ons online magazine over zaken rondom de erfenis. U vindt hierin nog meer veel gestelde vragen maar ook tips, uitleg van juridische begrippen, toelichting op belangrijke wetsartikelen en columns van erfrechtadvocaten.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis? Of heeft u een vraag voor een erfrechtadvocaat? Neem contact met ons op.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis?

Neem contact met ons op.

call to action

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.