Aflevering 4 14 MIN

Er staat ‘broer’ maar we lezen ‘partner’

Deze aflevering van de podcastserie ‘de Erfrechtadvocaat’ staat in het teken van de uitleg van een testament. Zijn we het lezen verleerd of is de notaris het schrijven verleerd? Of is er tegenwoordig simpelweg meer ruimte voor interpretatie van een testament?

Er is vooral meer ruimte om te kijken naar wat de overledene precies bedoelde. Om dat hard te maken is bewijs nodig. In deze aflevering behandelen Inge Diepman en mr. Joost Diks het antwoord op de meest gestelde vraag over de uitleg van het testament: “De erflater heeft het testament nooit zo bedoeld, hoe toon ik dat aan?”.

Vragen

Opmerkingen of vragen naar aanleiding van deze podcast kunt u sturen naar info@familie-erfrecht.nl.

Meer weten

Wilt u meer weten over de uitleg van het testament? Lees dan ook de volgende artikelen:

Erfenismagazine

Bezoek ook het Erfenismagazine, ons online magazine over zaken rondom de erfenis. U vindt hierin nog meer veel gestelde vragen maar ook tips, uitleg van juridische begrippen, toelichting op belangrijke wetsartikelen en columns van erfrechtadvocaten.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis? Of heeft u een vraag voor een erfrechtadvocaat? Neem contact met ons op.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis?

Neem contact met ons op.

call to action

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.