Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis?
Neem contact met ons op.
Deze aflevering van de podcastserie ‘de Erfrechtadvocaat’ staat in het teken van de vereffenaar. Bij de vereffening lijkt de situatie soms erg op een faillissement.
Een erfrechtadvocaat, notaris of faillissementscurator wordt door de rechtbank tot vereffenaar benoemd met als doel de nalatenschap klaarmaken voor verdeling. Maar dan moeten wel de schulden betaald worden. In deze aflevering behandelen Inge Diepman en mr. Joost Diks het antwoord op de meest gestelde vraag over de vereffenaar: “Wie betaalt de vereffenaar?”.
Opmerkingen of vragen naar aanleiding van deze podcast kunt u sturen naar info@familie-erfrecht.nl.
Wilt u meer weten over de vereffenaar? Lees dan ook de volgende artikelen:
Bezoek ook het Erfenismagazine, ons online magazine over zaken rondom de erfenis. U vindt hierin nog meer veel gestelde vragen maar ook tips, uitleg van juridische begrippen, toelichting op belangrijke wetsartikelen en columns van erfrechtadvocaten.
Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis? Of heeft u een vraag voor een erfrechtadvocaat? Neem contact met ons op.
Neem contact met ons op.
In deze aflevering behandelen Inge Diepman en mr. Joost Diks het antwoord op de meest gestelde vraag over verdwenen vermogen: “Hoe komt het verdwenen vermogen terug in de nalatenschap?”.
In serie 3, aflevering 7 bespreken Joost en Inge de samenloop van de vereffening van de nalatenschap en de verdeling van de nalatenschap. Als uitgangspunt bij een te vereffenen nalatenschap geldt dat de nalatenschap eerst moet worden vereffend voordat de nalatenschap kan worden verdeeld. Kan van dit uitgangspunt worden afgeweken?
Erflaters verzinnen van alles om de fiscus zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Zo is er de zaak van de doktersassistente die trouwde met een erflater om zo in het door hem gewenste Nabijen-rijtje te komen. Was hier sprake van fraus legis (misbruik van recht)? Bernard geeft het antwoord!