Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis?
Neem contact met ons op.
Deze negende aflevering van de podcast De Erfrechtadvocaat is de opmaat naar de 2e serie. Deze serie is wederom geheel gericht op het erfrecht, met elke aflevering een casus en de wijze raad van mr. Joost Diks.
Nieuw in deze serie is dat zal worden gesproken vanuit een concrete casus. De casus zijn gebaseerd op zaken die in de rechtspraak aan de orde zijn geweest.
Luister naar de eerste podcast: Wijze raad van de erfrechtadvocaat waarin Joost en Inge terugkijken op de eerste serie en vooruitkijken naar een nieuwe serie vol complexe zaken, veelgestelde vragen en wijze raad van mr. Joost Diks. De eerste wijze raad in aflevering 1 is natuurlijk een inkopper en verklappen we alvast: luister alle afleveringen van onze podcast! ;-)
Opmerkingen of vragen naar aanleiding van deze podcast stuurt u naar info@familie-erfrecht.nl.
Wilt u meer weten over de erfrechtadvocaat? Lees dan ook de volgende artikelen:
Bezoek ook het Erfenismagazine, ons online magazine over zaken rondom de erfenis. U vindt hierin nog meer veel gestelde vragen maar ook tips, uitleg van juridische begrippen, toelichting op belangrijke wetsartikelen en columns van erfrechtadvocaten.
Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis? Of heeft u een vraag voor een erfrechtadvocaat? Neem contact met ons op.
Neem contact met ons op.
In deze aflevering behandelen we het antwoord op de meest gestelde vraag over de erfrechtadvocaat: “Waarom zou je dit werk willen doen?”.
In serie 3, aflevering 1 bespreken Joost, Bregje en Inge aan de hand van twee uitspraken van de Hoge Raad, twee belangrijke onderwerpen binnen het familie- en het erfrecht. Allereerst komt de uitleg van het testament aan bod. Waarom dient een testament te worden uitgelegd als de tekst ervan duidelijk lijkt?
Inge Diepman en mr. Joost Diks vertellen waarom het erfrecht nu ‘hot’ is. Er is veel media-aandacht voor ruzies rond de erfenissen van BN’ers en de tv-programma’s ‘Waar is mijn erfenis?’ (SBS6) en ‘De Erfgenaam’ (RTL4) droegen ook bij aan de belangstelling. Daarnaast is het erfrecht zelf onderwerp van discussie. Door het letterlijk toe te passen, kunnen daders erven van hun slachtoffers, zoals het geval was bij de Beuningse martelmoord en de Gifmoord.