VereffeningsFlits mrt. ’23

Vanuit ons kennisinstituut FEIN vinden we het belangrijk en leuk om onze cursisten en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen rondom de vereffening van nalatenschappen.

In de VereffeningsFlits gaan wij in op enkele inhoudelijke thema’s rondom de vereffening van nalatenschappen en behandelen wij actuele ontwikkelingen en/of uitspraken met betrekking tot de vereffening.


Legaten van aandelen in de vereffening

In de vereffeningsflits van juni 2022 (het legaat in de vereffening) kon u al lezen over legaten in de vereffening. Dit betrof een algemeen overzicht van aandachtspunten hoe met legaten en legatarissen moet worden omgegaan tijdens de vereffeningsprocedure.

Lees verder >


De mogelijkheid van een tussentijdse uitdelingslijst en de intrekking ervan in de vereffening van een nalatenschap.

De vereffening van een nalatenschap kan soms heel veel tijd in beslag nemen. Schuldeisers van een nalatenschap kunnen er daarom belang bij hebben om alvast een deel van hun vordering te ontvangen van de vereffenaar. Maar is een tussentijdse uitdeling bij de vereffening van een nalatenschap wel mogelijk?

Lees verder >


Korte berichten


Specialisatieopleiding Vereffening Nalatenschappen 2023

In september 2023 gaat de – alweer – vijfde editie van de Specialisatieopleiding Vereffening Nalatenschappen van start. Schrijf je hier snel in, er zijn nog plaatsen beschikbaar.


Leestips

  • J.Th.M. Diks: Tijd voor een verzetje: interessante uitspraken over de vereffening van de nalatenschap, AdvoTip 2023-3;
  • Rechtbank Rotterdam 27 oktober 2022, ECLI:NL:RBROT:2022:9730, notarieel-jurist wordt benoemd tot vereffenaar om erfgenamenonderzoek te doen;

Maar er is meer: bekijk alle leestips >


Wilt u ook de VereffeningsFlits per email ontvangen? Schrijf u dan in via het formulier onderaan deze pagina.

 

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.