Joost Diks

Joost Diks is een gerenommeerd specialist op het gebied van familie- en erfrecht. Joost studeerde zowel Nederlands recht als notarieel recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Al vroeg in zijn carrière koos Joost voor het erfrecht en het familierecht en hij werkte op verschillende advocatenkantoren op de familie- en erfrechtafdeling. Joost rondde de juridische specialisatieopleiding familierecht, de opleiding tot echtscheidingsmediator van de vFas en de Leergang Erfrecht van de AVDR met succes af.

Joost was een van de eerste gespecialiseerde erfrechtadvocaten van Nederland. Meer dan 15 jaar geleden zag hij al het belang van specialisatie op het terrein van het erfrecht in de advocatuur. Vanaf die tijd is Joost naast familierechtadvocaat en erfrechtadvocaat ook actief als docent. Joost verzorgt nog altijd veelvuldig opleidingen, cursussen en lezingen op het gebied van het familie- en erfrecht voor advocaten, notarissen, rechters, studenten en juristen. Als docent treedt Joost op bij de Leergang Erfrecht van de AVDR, de Specialisatieopleiding Vereffening Nalatenschappen van FEIN, bij het vak Erfrecht van de Radboud Universiteit Nijmegen en bij tal van andere opleidingsinstellingen. Ook wordt Joost veel gevraagd voor inhouse cursussen bij onder andere advocaten- en notariskantoren. Sinds jaar en dag is Joost Diks gecommitteerde bij de Juridische Hogeschool Avans-Fontys en rechter bij het integratiepracticum van de Open Universiteit.

In 2013 is Joost medeoprichter van de specialisatievereniging voor erfrechtadvocaten, de VEAN. Vanaf de oprichting tot en met 2018 is hij bestuurslid van de VEAN geweest. Vanuit de VEAN was Joost initiatiefnemer van de Dag van het Erfrecht. Als actief lid en examinator bij het toelatingsexamen is Joost nog steeds aan de VEAN verbonden.

Joost is verder (co)auteur van diverse boeken en publicaties over het erfrecht. Zo schreef hij in de serie Recht in Hoofdlijnen het boek over erfrecht en schreef hij mee aan de boeken Erfrecht Geschetst en Rechtspraak Erfrecht. Joost Diks is verder vaste medewerker van het tijdschrift Rechtspraak Familierecht. Joost verzorgt de erfrechtelijke bijdragen en bijdragen op het gebied van het familievermogensrecht. Ook is Joost Diks redacteur van de nieuwsbrief AdvoTip, waarin de actualiteiten in het erfrecht worden besproken.

Joost wordt door cliënten en collega’s omschreven als een doortastende familierechtadvocaat en erfrechtadvocaat met verstand van zaken en waarmee het prettig samenwerken is.

Contactgegevens Joost Diks

Mispelhoefstraat 25
5651 GK Eindhoven

Joost Diks
Joost Diks Joost Diks

Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Stuur mij een bericht of een terugbelverzoek

Bel mij Stuur bericht