Of het nu gaat om een echtscheiding, de ontbinding van een geregistreerd partnerschap of de verbreking van een samenleving: uit elkaar gaan is vaak erg pijnlijk. Des te belangrijker is het om bijstand van een gespecialiseerd familierecht advocaat te vragen, die zich bezig houdt met de juridische afwikkeling.

 

Advocaten Familie- & Erfrecht: specialist in familierecht

U kunt in aanmerking komen met het familierecht als u problemen heeft in uw privé-situatie. Het erkennen van een kind, het ontkennen van het ouderschap en geschillen over het gezag vallen onder familierecht. Familierecht, wat ook wel personen- en familierecht wordt genoemd, is opgenomen in het Burgerlijk Wetboek. Zoekt u een advocatenkantoor met als specialisatie familierecht en erfrecht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Advocaten Familie- & Erfrecht biedt u juridische hulp rondom echtscheidingen en problemen op het gebied van erfrecht. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in personen- en familierecht, wat onder andere betrekking heeft op de volgende situaties:

 • samenlevingsvormen: huwelijk, geregistreerd partnerschap, samenlevingsovereenkomst
 • echtscheiding
 • afstamming: adoptie, erkennen kind
 • burgerlijke stand: geboorte, voornaam en achternaam
 • ouderlijk gezag en voogdij

Dit zijn slechts enkele onderdelen van het familierecht. Ook kunnen onze familierecht advocaten u bijvoorbeeld helpen met kinder- of partneralimentatie, uithuisplaatsingen en toezichtvormen. Als u te maken heeft met één of meerdere van deze kwesties is het fijn om bijstand te hebben van een familierecht advocaat die u helpt met de juridische afwikkeling.

Wat is familierecht?

Personen- en familierecht is onderdeel van het burgerlijk recht, dat zich richt op allerlei vormen van familiebetrekkingen, zoals geboorte, huwelijk- en echtscheiding en bescherming van personen. Dit recht staat beschreven in het Burgerlijk Wetboek. In het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens zijn ook de belangrijkste regels met betrekking tot het familierecht opgenomen, die ook van grote invloed zijn in Nederland. De regelingen omtrent het gezinsleven wijzigen nog wel eens. In 1998 werd het gezamenlijk gezag van ouders over hun kind als uitgangspunt ingevoerd. Een andere wijziging is het verplicht ouderschapsplan dat gelijkwaardig ouderschap als wettelijk uitgangspunt stelt. Deze regeling is aangepast in 2009. In 2018 is de algehele gemeenschap van goederen afgeschaft en kwam de beperkte gemeenschap van goederen daarvoor in de plaats.

Onze werkgebieden binnen het familierecht

Na een scheiding helpen wij u graag met allerlei afwikkelingen. Onze familierecht advocaten richten zich met name op de vermogensrechtelijke afwikkeling van een echtscheiding. Met onze specialistische kennis van familierecht kunnen wij u echter ook helpen bij juridische kwesties als: verbreking samenlevingscontract, afwikkeling huwelijksvoorwaarden, huwelijksvermogensrecht, pensioen, ondercuratelestelling, bewindvoering en mentorschap en internationaal privaatrecht.

Wat moet ik doen om te kunnen scheiden?

Wanneer u heeft besloten om uit elkaar te gaan, moet er een verzoekschrift door een advocaat ingediend worden bij de rechtbank. Als er kinderen bij de scheiding zijn betrokken, dan is een ouderschapsplan noodzakelijk. In een ouderschapsplan wordt onder andere de zorgregeling voor het kind of de kinderen vastgelegd. Onze advocaten zijn volledig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van familierecht, waardoor zij u op de juiste manier kunnen ondersteunen in deze vervelende omstandigheden.

Advies en bijstand bij scheiden

Als niche advocatenkantoor in erfrecht en familierecht hebben wij ook advocaten die als mediator voor u kunnen optreden. Er zijn bij ons professionele mediators werkzaam, die u en uw partner de juiste hulp kunnen bieden bij het oplossen van conflicten of de begeleiding van een echtscheiding. Heeft u advies en bijstand van een advocaat nodig bij een scheiding? Of wilt u meer weten over familierecht? Neemt u dan contact met ons op door een bericht te sturen of een terugbelverzoek achter te laten. De medewerkers van Advocaten Familie- & Erfrecht staan u graag te woord. Voor meer informatie over mediation bij scheiding verwijzen wij u naar de website van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators. Op deze pagina op onze website leest u ook meer over Mediation.

Wij hebben specialistische kennis over onder andere de volgende familierecht onderwerpen:

 • echtscheiding
 • ontbinding geregistreerd partnerschap
 • verbreking samenleving
 • huwelijkse voorwaarden/ partnerschapsvoorwaarden
 • gemeenschap van goederen
 • samenlevingscontract
 • huwelijksvermogensrecht/relatievermogensrecht
 • alimentatie/onderhoudsbijdrage (kinderalimentatie, alimentatie voor jongmeerderjarigen en partneralimentatie)
 • pensioen (ouderdomspensioen en (bijzonder) partnerpensioen)
 • ouderschapsplan
 • gezag/voogdij
 • zorgregeling en omgang
 • kinderbeschermingsmaatregelen (ondertoezichtstelling, uithuisplaatsing)
 • afstamming (adoptie, erkenning, gerechtelijke vaststelling vaderschap, ontkenning vaderschap)
 • curatele, bewind en mentorschap
 • internationaal privaatrecht

Ook hulp nodig bij scheiden of andere kwesties binnen het familierecht? Neem contact met onze familierecht advocaten op.

Bregje Boelens
Bregje Boelens Bregje Boelens

Wat kan ik voor u betekenen?

Stuur mij een bericht of een terugbelverzoek.

Bel mij Stuur bericht