U bent erfgenaam in de nalatenschap van een dierbaar familielid. Of u en uw partner gaan uit elkaar. U kunt het maar niet met elkaar eens worden en het conflict dreigt te escaleren. Nu kunt u een advocaat inschakelen om uw juridische gelijk te behalen. Deze zal uw standpunt kunnen onderbouwen, brieven kunnen sturen en uiteindelijk zelfs een gerechtelijke procedure kunnen starten. Grote kans echter dat eventuele kinderen of de familieband hierdoor onherstelbare schade oplopen. Het kan ook anders.

 

Nader tot elkaar komen

Voor conflicten zoals het bovenstaande, betreffende familierecht en erfrecht, kan mediation een goed hulpmiddel zijn om tot een bevredigende oplossing te komen. Bij mediation praten partijen met elkaar onder begeleiding van een professionele mediator. De mediator is een onafhankelijk bemiddelaar die samen met de partijen op zoek gaat naar een oplossing die voor iedereen acceptabel is.  Er wordt niet alleen gekeken naar de juridische kant van de zaak, maar ook naar eventueel onderliggende problemen. De partijen vinden gezamenlijk een oplossing, die de mediator vastlegt in een vaststellingsovereenkomst. De mediator spreekt geen oordeel uit. Vooral wanneer er kinderen in het spel zijn, vormt dit een goede basis voor de toekomst.

Professionele mediators

Bij Advocaten Familie- & Erfrecht zijn professionele mediators werkzaam. Zij hebben allen de opleiding tot mediator gevolgd en kunnen u uitstekend helpen bij het vinden van een goede oplossing van uw conflict. Zij kunnen u tevens gedegen advies geven of mediation in uw geval verstandig is. Mocht dat niet het geval zijn – sommige conflicten zijn nu eenmaal niet geschikt voor mediation -, of mocht een mediationtraject elders mislukt zijn, dan kunt u bij onze advocaten terecht voor verdere juridische bijstand.

Voor meer informatie over mediation bij scheiding verwijzen wij u naar de websites van de Vereniging van Familierecht Advcocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Joost Diks
Joost Diks Joost Diks

Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Stuur mij een bericht of een terugbelverzoek

Bel mij Stuur bericht