Maaike Steegmans

Maaike Steegmans vervult als wetenschapper een speciale positie bij Advocaten Familie- & Erfrecht. Ze studeerde zowel notarieel recht als Nederlands recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en werkte enige jaren als kandidaat-notaris bij een middelgroot advocaten- en notariskantoor. Daarna stapte ze over naar de Universiteit Utrecht, waar zij aan de slag ging als docent en onderzoeker. 

Maaike woonde enige jaren in België waar zij onder andere een studie Belgisch recht afrondde. Momenteel is Maaike bezig met een promotieonderzoek naar het beheer van familievermogen (waaronder familiebedrijven). Ze verzorgt regelmatig cursussen en trainingen op het gebied van erfrecht, relatievermogensrecht en estate-planning. Maaike is met name gespecialiseerd in het grensvlak familierecht en ondernemingsrecht. Ze publiceert regelmatig in diverse juridische tijdschriften.

Tevens runt Maaike het wetenschappelijk bureau. Voornamelijk bij complexe en unieke zaken biedt ze onze advocaten de nodige wetenschappelijke ondersteuning.

Maaike Steegmans
Maaike Steegmans Maaike Steegmans

Heeft u een vraag over het wetenschappelijk bureau?

Stuur mij een bericht of een terugbelverzoek.

Bel mij Stuur bericht