Inge Decupere

Inge Decupere is een doorgewinterde advocaat en mediator die kan putten uit een jarenlange praktijkervaring. Inge is bijzonder gedreven, toegewijd en betrokken en gaat tot het uiterste voor haar cliënten. Daarbij zoekt Inge in eerste instantie het overleg op, maar staat zij ook zonder aarzeling naast en voor haar cliënten in de rechtszaal, telkens wanneer hun belang dat vergt.

Voordat Inge in de advocatuur werkzaam werd, studeerde zij aan de Katholieke Universiteit van Leuven en vervolgens aan de Universiteit Maastricht. Inge is als advocaat gestart bij een gerenommeerd middelgroot advocatenkantoor in Maastricht, waar zij voor haar overstap naar Advocaten Familie- & Erfrecht in 2021 gedurende 14 jaar werkzaam was.

Vanaf het begin van haar carrière heeft Inge zich gespecialiseerd in het familie- en erfrecht. Als familierechtadvocaat heeft zij veel ervaring met het behandelen van uiteenlopende familierechtelijke kwesties, waarbij de nadruk ligt op de afwikkeling van huwelijksvermogensregimes en (complexe)vermogensrechtelijke vraagstukken in het kader van echtscheidingen.

Als erfrechtadvocaat legt Inge zich onder meer toe op de afwikkeling van (complexe) nalatenschappen, staat zij erfgenamen bij in geschillen over de verdeling, coacht zij executeurs, adviseert en procedeert zij over de legitieme portie en de vereffening en buigt zij zich over de uitleg en geldigheid van testamenten.

Naast haar werk als familierechtadvocaat en erfrechtadvocaat is Inge een ervaren echtscheidingsmediator en rondde zij in 2021 de specialisatieopleiding nalatenschapsmediation af, waardoor zij voor de regio Limburg een unieke expertise heeft verworven in pre- en post nalatenschapsmediation. Zo kan zij haar erfrechtelijke kennis en ervaring bundelen met haar ervaring als mediator om families te begeleiden bij al hetgeen met een (toekomstig) overlijden gepaard gaat.
Inge genoot een opleiding tot professioneel executeur en vereffenaar. Zij publiceert met regelmaat annotaties bij uitspraken over erf- en familierecht.

Inge omschrijft het familie- en erfrecht als dynamisch, verrijkend en uitdagend, zowel op juridisch als menselijk vlak. Dat geeft haar de energie om voor haar cliënten door het vuur te blijven gaan. Inge is doortastend en analytisch, met een scherp oog voor detail en voor de menselijke verhoudingen die het familie- en erfrecht zo kenmerken.

Inge is lid van de specialistenvereniging vFAS (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, cum laude 2011), vFas scheidingsmediator, MfN familiemediator (Mediation Federatie Nederland), geregistreerd nalatenschapsmediator (Result Mediation), lid van de VEAN (Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland) en lid van de NOVEX (Nederlandse Organisatie voor Executeurs).

Contactgegevens Inge Decupere

Stationsstraat 59
6181 AE Elsloo

Inge Decupere
Inge Decupere Inge Decupere

Heeft u een vraag?

Stuur mij een bericht of een terugbelverzoek

Bel mij Stuur bericht