Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met nalatenschappen

In de podcastserie ‘De Erfrechtadvocaat’ worden de meest gestelde vragen rondom de erfenis behandeld. Presentatrice Inge Diepman gaat in gesprek met mr. Joost Diks om meer te weten te komen over het erfrecht.

Wij weten als geen ander dat het heel vervelend is als er conflicten ontstaan over een erfenis of als een nalatenschap maar niet afgewikkeld wordt. Maar erfenissen waarover onenigheid ontstaat zijn aan de orde van de dag. En het lijkt ook wel alsof we steeds meer hebben om ruzie over te maken. De hoogste tijd dus voor een podcast over erfrecht, over conflicten bij erfenissen en over de erfrechtadvocaat.

In deze podcastserie komen diverse onderwerpen aan bod: de legitimaris, de executeur, de vereffenaar, de verdeling van de erfenis en aanvaarding van de nalatenschap, de uitleg van het testament, het verdwenen vermogen en natuurlijk de rol van de erfrechtadvocaat.

De podcast De Erfrechtadvocaat is hier te beluisteren of via uw favoriete podcast app zoals Spotify of Apple podcast.

Bekijk podcast overzicht
quote icon
"Het is als een basiscursus erfrecht. Ik vond het oprecht interessant en heb ademloos naar Joost zitten luisteren."
Inge Diepman

Podcast De Erfrechtadvocaat

Aflevering 8 18 MIN

Het is soms spannend aan de verdelingstafel

In deze aflevering behandelen Inge Diepman en mr. Joost Diks het antwoord op de meest gestelde vraag over de verdeling van de nalatenschap: “Moet iedereen het eens zijn met de verdeling van de nalatenschap?”.

Beluisteren play button
Aflevering 7 13 MIN

De buurvrouw met de pinpas

In deze aflevering behandelen Inge Diepman en mr. Joost Diks het antwoord op de meest gestelde vraag over verdwenen vermogen: “Hoe komt het verdwenen vermogen terug in de nalatenschap?”.

Beluisteren play button
Aflevering 6 14 MIN

Er was alleen nog een lampenkap

In deze aflevering behandelen Inge Diepman en mr. Joost Diks het antwoord op de meest gestelde vraag over de vereffenaar: “Wie betaalt de vereffenaar?”.

Beluisteren play button
Aflevering 5 14 MIN

Een executeur met sterren

Deze aflevering van de podcastserie ‘de Erfrechtadvocaat’ staat in het teken van de executeur. De meest gestelde vraag over de executeur van het testament: “Hoe kom ik van de executeur af?”.

Beluisteren play button
Aflevering 4 14 MIN

Er staat ‘broer’ maar we lezen ‘partner’

Deze aflevering van de podcastserie ‘de Erfrechtadvocaat’ staat in het teken van de meest gestelde vraag over de uitleg van het testament: “De erflater heeft het testament nooit zo bedoeld, hoe toon ik dat aan?”.

Beluisteren play button
Aflevering 3 18 MIN

Onbewust op een landmijn

In deze aflevering behandelen we het antwoord op de meest gestelde vraag over het aanvaarden van nalatenschappen. Desgevraagd aan Joost Diks was het antwoord: “Kwamen er maar vragen!”.

Beluisteren play button
Aflevering 2 15 MIN

Er is weer een legitimaris geboren!

In deze aflevering behandelen we het antwoord op de meest gestelde vraag over de legitimaris: “Ik ben onterfd, krijg ik toch wat?”.

Beluisteren play button
Aflevering 1 15 MIN

Steeds meer om ruzie over te maken

In deze aflevering behandelen we het antwoord op de meest gestelde vraag over de erfrechtadvocaat: “Waarom zou je dit werk willen doen?”.

Beluisteren play button
quote icon Aflevering 8 is voorlopig de laatste aflevering van onze podcastserie De Erfrechtadvocaat. Heeft u opmerkingen, vragen of suggesties? Stuur ons een bericht.

Vragen

Opmerkingen of vragen naar aanleiding van deze podcast kunt u sturen naar info@familie-erfrecht.nl.

Joost Diks

Joost Diks is een gerenommeerd specialist op het gebied van familie- en erfrecht bij Advocaten Familie- & Erfrecht. Meer dan 15 jaar geleden zag hij al het belang van specialisatie op het terrein van het erfrecht in de advocatuur. Joost was een van de eerste gespecialiseerde erfrechtadvocaten van Nederland en medeoprichter van de specialisatievereniging voor erfrechtadvocaten, de VEAN. Joost verzorgt veelvuldig opleidingen, cursussen en lezingen op het gebied van het familie- en erfrecht voor advocaten, notarissen, rechters, studenten en juristen. Joost is verder (co)auteur van diverse boeken en publicaties over het erfrecht.

Inge Diepman

Inge Diepman is bekend geworden door haar presentatie van het dagelijkse televisieprogramma ‘B&W’. En programma’s als Het Zwarte Schaap, Middageditie en de bekende quiz Herexamen. Ook werkte zij als onafhankelijk waarnemer mee aan Op zoek naar het zesde zintuig van de KRO en maakte ze programma’s voor Teleac. De combinatie van inhoud en amusement komt terug in de manier waarop ze ook geregeld bijeenkomsten vormgeeft. Inge is als rasechte interviewer en scherpe analyticus in staat om gedurende een project de juiste invulling te geven aan een programma, om vervolgens als presentator die voorbereiding in een goede sfeer tot zijn recht te laten komen.

Erfenismagazine

Bezoek ook het Erfenismagazine, ons online magazine over zaken rondom de erfenis. U vindt hierin nog meer veel gestelde vragen maar ook tips, uitleg van juridische begrippen, toelichting op belangrijke wetsartikelen en columns van erfrechtadvocaten.

Wilt u  hulp bij uw conflict rondom een erfenis? Of heeft u een vraag voor een erfrechtadvocaat? Neem contact met ons op.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis?

Neem contact met ons op.

call to action

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.