Aflevering 12 16 MIN

Erfgenamen op herexamen

In aflevering twaalf van De Erfrechtadvocaat gaat het over aanvaarding van een nalatenschap. In aflevering 3 | Onbewust op een landmijn, sprak Joost al over de drie keuzes voor aanvaarding en de gevolgen daarvan. Wat als je wil terugkomen op je keuze?

Moeder Nicole had een rijschool in Amsterdam, ze komt te overlijden en de kinderen aanvaarden haar nalatenschap zuiver. Ze komen er later achter dat er nog veel schulden zijn. Voornamelijk bij een leasemaatschappij en belastingschulden in het kader van de onderneming. Er zijn zoveel schulden dat die niet allemaal uit de nalatenschap kunnen worden betaald. De kinderen dreigen zelf voor deze schulden op te draaien. Ze willen alsnog beneficiair aanvaarden.

In Erfgenamen op herexamen licht Joost Diks de casus van de Amsterdamse rijschool toe, neemt de omstandigheden door en vertelt Inge Diepman of de kinderen nog een herkansing krijgen. En natuurlijk is er de wijze raad van mr. Joost Diks.

Vragen

Opmerkingen of vragen naar aanleiding van deze podcast kunt u sturen naar info@familie-erfrecht.nl.

Meer weten

Wilt u meer weten over de aanvaarding van een nalatenschap? Lees dan ook de volgende artikelen:

Erfenismagazine

Bezoek ook het Erfenismagazine, ons online magazine over zaken rondom de erfenis. U vindt hierin nog meer veel gestelde vragen maar ook tips, uitleg van juridische begrippen, toelichting op belangrijke wetsartikelen en columns van erfrechtadvocaten.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis? Of heeft u een vraag voor een erfrechtadvocaat? Neem contact met ons op.

Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis?

Neem contact met ons op.

call to action

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.