Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis?
Neem contact met ons op.
Deze aflevering van de podcastserie ‘de Erfrechtadvocaat’ staat in het teken van de executeur.
Er is niet altijd een executeur nodig voor afhandeling van de nalatenschap maar het is wel verstandig. Maar tijdens zijn werk gaat het ook wel eens mis. En dan kan bijvoorbeeld op basis van wantrouwen het ontslag van de executeur volgen. In deze aflevering behandelen Inge Diepman en mr. Joost Diks het antwoord op de meest gestelde vraag over de executeur van het testament: “Hoe kom ik van de executeur af?”.
Opmerkingen of vragen naar aanleiding van deze podcast kunt u sturen naar info@familie-erfrecht.nl.
Wilt u meer weten over de executeur? Lees dan ook de volgende artikelen:
Bezoek ook het Erfenismagazine, ons online magazine over zaken rondom de erfenis. U vindt hierin nog meer veel gestelde vragen maar ook tips, uitleg van juridische begrippen, toelichting op belangrijke wetsartikelen en columns van erfrechtadvocaten.
Wilt u hulp bij uw conflict rondom een erfenis? Of heeft u een vraag voor een erfrechtadvocaat? Neem contact met ons op.
Neem contact met ons op.
In deze aflevering behandelen Inge Diepman en mr. Joost Diks het antwoord op de meest gestelde vraag over de vereffenaar: “Wie betaalt de vereffenaar?”.
In serie 3, aflevering 6 bespreken Joost en Inge allereerst de gevolgen van het opzettelijk achterhouden van een tot de nalatenschap behorend goed. De wet bepaalt dat een erfgenaam die opzettelijk een goed verzwijgt, zoek maakt of verbergt, zijn aanspraak op dat goed verliest. Kan deze sanctie ongedaan gemaakt worden indien degene die het goed achterhield, later toch eerlijk is?
Professor Bernard Schols, hoogleraar Successierecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, vertelt in deze aflevering hoe hij als jonge notaris gefascineerd was door de executeur, die hij beschouwt als een verbinder tussen een overledene en diens nabestaanden.