22 nov

Alles wat de erfrechtadvocaat moet weten anno nu

Aantal PO punten: 24

In 4 dagen de belangrijkste leerstukken, recente ontwikkelingen, procesrecht en tips & tricks.

 

 

Het erfrecht is voortdurend in ontwikkeling en het aantal procedures hierover neemt explosief toe.

De legitieme portie, verdelingskwesties, uitleg van het testament, gedoe met de executeur of de vereffenaar, procesrechtelijke perikelen. Heeft u er ook steeds vaker mee te maken en bent u op zoek naar een goede opleiding die u door dit dynamische rechtsgebied heen loodst? Of wilt u eenvoudigweg uw eerder opgedane kennis opfrissen of uitdiepen? Wij reiken u de handvatten aan om als erfrechtadvocaat goed beslagen ten ijs te komen.

De docenten bespreken uitgebreid de belangrijkste materiële aspecten van het erfrecht met u en behandelen het relevante procesrecht, zodat u in voorkomend geval de juiste procesingang kiest en op de hoogte bent van de procesrechtelijke (eigen)aardigheden in erfrechtzaken. De juridische verdieping wordt afgewisseld met praktische tips & tricks voor de erfrechtadvocaat. Daarnaast zult u na het volgen van deze cursus  op de hoogte zijn van belangrijke valkuilen en verval- en verjaringstermijnen die op de loer liggen. De stof wordt mede gebracht aan de hand van belangrijke ontwikkelingen in de jurisprudentie en de literatuur. Ook wordt aandacht besteed aan het behandelen van praktijkgerichte casusposities.

Kortom: na afloop van deze 4-daagse opleiding bent u er klaar voor om de meest voorkomende erfrechtelijke vraagstukken aan te pakken en uw cliënten met raad en daad bij te staan. Na het volgen van deze cursus heeft u bovendien zowel voor 2022 als voor 2023 alle noodzakelijke punten behaald om als erfrechtspecialist te kunnen worden geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten.

 

Docenten

De volgende docenten zullen de 4-daagse opleiding verzorgen:

Joost Diks – Advocaat Advocaten Familie- & Erfrecht
Inge Decupere – Advocaat Advocaten Familie- & Erfrecht
Edith Schnackers – Advocaat Advocaten Familie- & Erfrecht

 

Data en onderwerpen

Dinsdag 22 november 2022
Inleiding, algemene beginselen en bronnen van het erfrecht, versterferfrecht, wettelijke verdeling, ouderlijke boedelverdeling, overgangsrecht.  Wat komt de erfrechtadvocaat in de praktijk tegen?

Dinsdag 13 december 2022
Inleiding testamentair erfrecht, soorten en uitleg uiterste wilsbeschikkingen, nietigheid en vernietiging van uiterste wilsbeschikkingen, dwingend erfrecht deel I (vruchtgebruik, som ineens, bedrijfsopvolging, wilsrechten).

Dinsdag 17 januari 2023
Vereffening, executele en (testamentair) bewind. De rol van de executeur, vereffenaar en bewindvoerder wordt vanuit diverse invalshoeken belicht, zodat u beslagen ten ijs komt als u als advocaat voor of tegen de executeur, vereffenaar en/of bewindvoerder optreedt.

Dinsdag 14 februari 2023
Dwingend erfrecht deel II (legitieme portie), procesrecht, gemeenschap en verdeling, behandeling van procesrechtelijk valkuilen en praktische tips en trics voor de erfrechtadvocaat.

 

Opleidingspunten

  • NOvA, 24 punten
  • KNB, 24 punten (aangevraagd)

NB: Vereist ervarings-/kennisniveau: basis

 

  • Datum: 22 november 2022
  • Inloop: Vanaf 9:30 uur
  • Duur: 10:00 - 17:00u
  • Locatie: Doorn
  • Kosten: €2.195 excl. BTW
  • Inschrijven tot: 22 november 2022
  • Aantal PO punten: 24
* * vFAS-, VEAN-, EPN-, INSOLAD- en NOVEX-leden ontvangen 10% korting op de cursusprijs.
Op dit moment is deze opleiding volgeboekt of de mogelijkheid voor aanmelding verlopen. Houd de website in de gaten voor nieuwe opleidingen of meld u hieronder aan voor de mailing. U ontvang dan tevens op regelmatige basis de VereffeningsFlits.