12 nov

Alles wat u moet weten over het IPR huwelijksvermogensrecht inclusief de nieuwe Huwelijksvermogensrecht Verordening

Aantal PO punten: 3

Hebben zaken met IPR aspecten een afschrikwekkend effect op u? Zeker als het huwelijksvermogensrechtelijke zaken betreft? Na 12 november niet meer!

Op maandagmiddag 12 november 2018 organiseert FEIN de cursus “Alles wat u moet weten over het IPR huwelijksvermogensrecht inclusief de nieuwe Huwelijksvermogensrecht Verordening”.

Als familierechtadvocaat komt u regelmatig een casus tegen waarin een IPR vraagstuk speelt. Deze cursus is gericht op de dagelijkse praktijk van de familierechtadvocaat. De datum van de inwerkingtreding van de Huwelijksvermogensrecht Verordening komt met rasse schreden dichterbij. Mis deze cursus dan ook niet!

De cursus is speciaal samengesteld voor advocaten die huwelijksvermogensrechtelijke vraagstukken behandelen. Door middel van heldere schema’s wordt u geleerd welke stappen u in IPR vraagstukken moet zetten. De schema’s helpen u om in korte tijd de bevoegde rechter te vinden en te bepalen welk recht van toepassing is. Alle mogelijke bronnen die bij de beantwoording van deze vragen relevant kunnen zijn, passeren de revue. Uiteraard ontvangt u alle bronnen die wij bij deze cursus gebruiken en de schema’s als cursusmateriaal bij deze cursus. 

Bij volledige aanwezigheid tijdens de cursus, alsmede na het tekenen van een presentielijst voorafgaand aan én na afloop van de cursus, kunnen 3 PO-punten worden behaald. Het cursusmateriaal wordt u op de cursusdag zelf verstrekt.

Docenten:

  • prof. mr. dr. I. (Ian) Sumner
  • mr. A.M. (Maaike) Steegmans

vFAS- en VEAN-leden ontvangen 10% korting op de cursusprijs

Locatie

Gele Kegels Meeting Center Eindhoven
Kennedyplein 1-5 (Navigatiesysteem: Kennedyplein 80)
5611 ZS Eindhoven

Privé: Ian Sumner

Docent Privé: Ian Sumner

Ian studeerde rechten aan Christ’s College, Cambridge University, waar hij cum laude afstudeerde. In 2001 emigreerde hij naar Nederland. Van 2001 tot 2005 verrichtte hij promotieonderzoek in het internationale familierecht. Dit onderzoek resulteerde in zijn proefschrift, dat hij in 2005 aan de Universiteit Utrecht verdedigde. Hij ontving hiervoor in 2005 de Ius Commune Prijs en won in 2008 de Prix d’AISDC van het Zwitserse Instituut voor Rechtsvergelijking.

  • Datum: 12 november 2018
  • Inloop: Vanaf 13:30 uur
  • Duur: 14:00 - 17:15u
  • Locatie: Eindhoven
  • Kosten: €250 excl. BTW
  • Inschrijven tot: 5 november 2018
  • Aantal PO punten: 3
Op dit moment is deze opleiding volgeboekt of de mogelijkheid voor aanmelding verlopen. Houd de website in de gaten voor nieuwe opleidingen of meld u hieronder aan voor de mailing. U ontvang dan tevens op regelmatige basis de VereffeningsFlits.