31 okt

Alles wat u moet weten voor de erfrechtpraktijk anno nu

Aantal PO punten: 24

In 4 dagen de belangrijkste leerstukken, recente ontwikkelingen, procesrecht en tips en tricks. Dé opleiding om een vliegende start als erfrechtspecialist te maken, of om uw kennis als erfrechtspecialist/beoefenaar van het erfrecht op te frissen.

Het erfrecht is voortdurend in ontwikkeling en het aantal procedures hierover neemt explosief toe.

De legitieme portie, verdelingskwesties, uitleg van het testament, gedoe met de executeur of de vereffenaar, procesrechtelijke perikelen. Heeft u er ook steeds vaker mee te maken en bent u op zoek naar een goede opleiding die u door dit dynamische rechtsgebied heen loodst? Of wilt u eenvoudigweg uw eerder opgedane kennis opfrissen of uitdiepen? Wij reiken u de handvatten aan om als beoefenaar van de erfrechtpraktijk goed beslagen ten ijs te komen. De belangrijkste erfrechtelijke leerstukken worden tijdens deze opleiding behandeld, waarbij er veel aandacht is voor recente ontwikkelingen, actuele rechtspraak en de behandeling van casusposities.

Voor de beginnende en de ervaren erfrechtadvocaat

De opleiding is ook voor de ervaren erfrechtadvocaat een mooie gelegenheid om kennis te actualiseren. Het gehele erfrecht komt in deze opleiding nog eens voorbij, met veel aandacht voor recente ontwikkelingen en actuele jurisprudentie. De docenten bespreken uitgebreid de belangrijkste materiële aspecten van het erfrecht met u en behandelen het relevante procesrecht, zodat u in voorkomend geval de juiste procesingang kiest en op de hoogte bent van de procesrechtelijke (eigen)aardigheden in erfrechtzaken. De juridische verdieping wordt afgewisseld met praktische tips en tricks voor de erfrechtadvocaat. Daarnaast zult u na het volgen van deze cursus  op de hoogte zijn van belangrijke valkuilen en verval- en verjaringstermijnen die op de loer liggen. De stof wordt mede gebracht aan de hand van belangrijke ontwikkelingen in de jurisprudentie en de literatuur. Ook wordt aandacht besteed aan het behandelen van praktijkgerichte casusposities.

Voor de beginnende en ervaren (kandidaat-)notarissen en juristen

De opleiding is tevens geschikt voor zowel beginnende als ervaren (kandidaat-)notarissen en juristen. Ook voor hen is deze meerdaagse opleiding een mooie gelegenheid om kennis te actualiseren en/of te verdiepen.

Kortom: na afloop van deze 4-daagse opleiding bent u er klaar voor om de meest voorkomende erfrechtelijke vraagstukken aan te pakken en uw cliënten met raad en daad bij te staan.

Uw erfrechtpunten compleet voor 2023 en 2024

Na het volgen van deze cursus heeft u bovendien zowel voor 2023 als voor 2024 alle noodzakelijke punten behaald om als erfrechtspecialist te kunnen worden geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten. Desgewenst kunnen op aanvraag ook de kosten van de opleiding worden verdeeld over 2023 en 2024.

Docenten

De volgende docenten zullen de 4-daagse opleiding verzorgen:

Joost Diks – Advocaat Advocaten Familie- & Erfrecht
Inge Decupere – Advocaat Advocaten Familie- & Erfrecht
Edith Schnackers – Advocaat Advocaten Familie- & Erfrecht

Data en onderwerpen

Dinsdag 31 oktober 2023
Inleiding, algemene beginselen en bronnen van het erfrecht, versterferfrecht, wettelijke verdeling, ouderlijke boedelverdeling, overgangsrecht.  Wat komt de erfrechtadvocaat in de praktijk tegen?

Dinsdag 21 november 2023
Inleiding testamentair erfrecht, soorten en uitleg uiterste wilsbeschikkingen, nietigheid en vernietiging van uiterste wilsbeschikkingen, dwingend erfrecht deel I (legitieme portie).

Dinsdag 16 januari 2024
Dwingend erfrecht deel II (vruchtgebruik, som ineens, bedrijfsopvolging, wilsrechten), procesrecht, gemeenschap en verdeling, behandeling van procesrechtelijk valkuilen en praktische tips en trics voor de erfrechtadvocaat.

Dinsdag 20 februari 2024
Vereffening, executele en (testamentair) bewind. De rol van de executeur, vereffenaar en bewindvoerder wordt vanuit diverse invalshoeken belicht, zodat u beslagen ten ijs komt als u als advocaat voor of tegen de executeur, vereffenaar en/of bewindvoerder optreedt.

 

Opleidingspunten

  • NOvA, 24 punten
  • KNB, 24 punten (aangevraagd)

NB: Vereist ervarings-/kennisniveau: basis

  • Datum: 31 oktober 2023
  • Inloop: Vanaf 09.30 uur
  • Duur: 10.00 - 17.00u
  • Locatie: Van der Valk Vianen
  • Kosten: €2.295,00 excl. BTW
  • Inschrijven tot: 27 oktober 2023
  • Aantal PO punten: 24
* * vFAS-, VEAN-, EPN-, INSOLAD- en NOVEX-leden ontvangen 10% korting op de cursusprijs.
Op dit moment is deze opleiding volgeboekt of de mogelijkheid voor aanmelding verlopen. Houd de website in de gaten voor nieuwe opleidingen of meld u hieronder aan voor de mailing. U ontvang dan tevens op regelmatige basis de VereffeningsFlits.