10 dec

DGA in het erfrecht

Aantal PO punten: 2

Op dinsdag 10 december 2019 organiseert FEIN de lunchbijeenkomst “De nalatenschap van een DGA; ins & outs voor de erfrechtadvocaat”.

In situaties waarin rechtsgebieden samenkomen, doen zich vaak interessante vraagstukken voor. Dit is zeker het geval in de situatie waarin de directeur grootaandeelhouder overlijdt. Hoe om te gaan met de aandelen of certificaten in zijn nalatenschap, wat zijn de gevolgen van een borgstelling die de DGA is aangegaan, wat als een making en statuten niet overeenkomen en waar moet op gelet worden bij een beroep op een legitieme portie? Genoeg reden om onze lunchbijeenkomst “De nalatenschap van een DGA; ins & outs voor de erfrechtadvocaat” bij te wonen.

In de cursus komen diverse onderwerpen aan de orde waarbij het erfrecht en het ondernemingsrecht elkaar raken. Besproken wordt hoe daarmee omgegaan moet worden bij de afwikkeling van de nalatenschap van de DGA. De cursus is met name relevant voor advocaten en juristen die erfrecht als specialisatie hebben en niet dagelijks in aanraking komen met het ondernemingsrecht.

vFAS-, VEAN- en NOVEX-leden ontvangen 10% korting op de cursusprijs

Maaike Steegmans

Docent Maaike Steegmans

Maaike verzorgt regelmatig cursussen en trainingen op het gebied van erfrecht, relatievermogensrecht en estate-planning. Ook publiceert ze vaak in diverse juridische tijdschriften en is ze redactielid van onder meer de bundels Rechtspraak Erfrecht en Rechtspraak Relatievermogensrecht. Maaike promoveerde in mei 2024 aan de Universiteit Utrecht.

Over Maaike
  • Datum: 10 december 2019
  • Inloop: Vanaf 11:45 uur
  • Duur: 12:00 - 14:00u
  • Locatie: Eindhoven
  • Kosten: €175 excl. BTW
  • Inschrijven tot: 3 december 2019
  • Aantal PO punten: 2
Op dit moment is deze opleiding volgeboekt of de mogelijkheid voor aanmelding verlopen. Houd de website in de gaten voor nieuwe opleidingen of meld u hieronder aan voor de mailing. U ontvang dan tevens op regelmatige basis de VereffeningsFlits.