Podcast ‘De Erfrechtadvocaat’ is terug met boeiende praktijkverhalen

Over het erfrecht vallen talloze interessante verhalen te vertellen, laat dat maar aan presentatrice Inge Diepman en advocaat Joost Diks over. In de podcast ‘De Erfrechtadvocaat’ behandelen ze de meest gestelde vragen over erfenissen en alles wat daarbij komt kijken. Op 14 maart begint het vierde seizoen.

Het erfrecht krijgt veel aandacht van de media. Joost Diks, als advocaat gespecialiseerd in familie- en erfrecht, werkte als deskundige mee aan het SBS6-programma ‘Waar is mijn erfenis?’, terwijl RTL4 ‘De Erfgenaam’ uitzond. Daarnaast haalden ruzies rond nalatenschappen van BN’ers het nieuws. Maar erfenisperikelen blijven niet beperkt tot de families van (bijvoorbeeld) André Hazes senior en Jan des Bouvrie. Vrijwel iedereen krijgt vroeg of laat te maken met het erfrecht en op gedoe eromheen zit niemand te wachten. Dus wat kun je doen om de afwikkeling van een nalatenschap soepel te laten verlopen? Daarop geeft ‘De Erfrechtadvocaat’ antwoord met boeiende verhalen uit de praktijk.

Gasten in de podcast: van fondsenwerver tot hoogleraar

In seizoen 4 ontvangt Inge Diepman gasten die op een luchtige en begrijpelijke manier over het erfrecht vertellen. Naast Joost Diks gaat het om Frank Theunissen (fondsenwerver Artsen zonder Grenzen), Maaike Steegmans (specialist ondernemings- en erfrecht), Bregje Boelens (advocaat en mediator), Klaas Zondervan (erfgenamenonderzoeker en expert van het RTL4-programma ‘De Erfgenaam’), Bernard Schols (hoogleraar successierecht) en Freek Schols (hoogleraar notarieel recht). Ze gaan in op vragen als ‘Waar moet je rekening mee houden als je een goed doel wilt opnemen in je testament?’,  ‘Wat gebeurt er als een van de (ex)echtgenoten overlijdt voor, tijdens of na een echtscheidingsprocedure?’,  ‘Hoe gaat een erfgenamenonderzoeker te werk?’, ‘Moet je altijd erfbelasting betalen?’ en ‘Wat zijn de verschillen tussen het Caribisch en het Nederlands erfrecht?’.

Seizoen 4 van ‘De Erfrechtadvocaat’ (met in totaal tien afleveringen) is een productie van Advocaten Familie- & Erfrecht. Aflevering 1 is vanaf 14 maart te beluisteren via uw favoriete podcast-app (zoals Spotify en Apple Podcasts) en op deze website. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering.

Beluister de podcast De Erfrechtadvocaat

PODCASTS BELUISTEREN

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.