Erfrecht Symposium 2020

Erven zonder scherven: de executeur

Op 12 november 2020 vindt het Erfrecht Symposium plaats. Dit symposium wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van de vFAS (Nederlandse Vereniging van Familie-en erfrechtadvocaten Scheidingsmediators), VMN (Vereniging van Mediators in het Notariaat) en de EPN (Vereniging van Estate Planners in het Notariaat). Tijdens het Erfrecht Symposium van 2020 staat de executeur centraal. Tijdens het Erfrecht Symposium zullen twee lezingen over de executeur worden verzorgd. De eerste lezing wordt verzorgd door Aniel Autar en de tweede lezing wordt verzorgd door Joost Diks. Na beide lezingen over de executeur zal er onder leiding van Aniel Autar en Joost Diks een ronde-tafel-gesprek over de executele plaatsvinden.

 

Lezingen over de executeur vanuit het perspectief van de advocaat en vanuit het perspectief van de notaris

Aniel Autar zal als notaris tijdens zijn lezing uitgebreid ingaan op het benoemen van een executeur in een testament. Hij zal daarbij ingaan op hoe het testament de verhoudingen tussen enerzijds de erfgenamen, legatarissen en lastbevoordeelden en anderzijds de executeur regelt.

Joost Diks zal als erfrechtadvocaat ingaan op de problemen die de executeur bij de uitoefening van zijn taak tegen kan komen. Onderwerpen die aan bod komen zijn, de aansprakelijkheid van de executeur, het ontslag van de executeur, het salaris van de executeur en de meest voorkomende procedures waarmee de executeur te maken kan krijgen.

Terecht veel aandacht voor de executeur

Het is terecht dat het Erfrecht Symposium dit jaar in het teken staat van de executeur en de executele. De executeur is binnen het erfrecht een belangrijk figuur. Er is ook in de jurisprudentie ruime aandacht voor de executele, waardoor de executele zich nog steeds ontwikkelt. Steeds vaker treedt de erfrechtadvocaat op als executeur en steeds vaker moet een executeur een beroep doen op een erfrechtadvocaat om hem bij te staan in de executele en om hem bij te staan in juridische procedures die de executeur soms zal moeten opstarten of waarin hij verzeild raakt. Terecht is het dan ook dat tijdens het Erfrecht Symposium er niet alleen aandacht is voor de rol die de notaris heeft in het kader van de executele maar dat er ook ruime aandacht is voor de rol van de erfrechtadvocaat.

Bezoek de website van het Erfrecht Symposium 2020 >

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.