Nieuwe druk Boom Basics Personen- en familierecht verkrijgbaar

Vanaf vandaag is de nieuwe (7e) druk van de Boom Basics Personen- en familierecht verkrijgbaar! Wij zijn trots op de auteurs van dit boek, onze collega’s Bregje Boelens en Maaike Steegmans.

De voornaamste wijziging in deze nieuwe druk van de Boom Basics Personen- en familierecht ziet op de invoering van de Wet herziening partneralimentatie per 1 januari 2020. Met de inwerkingtreding van deze wet is de duur van de verplichting partneralimentatie te betalen ingrijpend verkort. Als hoofdregel geldt dat de duur van de verplichting partneralimentatie te betalen gelijk is aan de helft van de duur van het huwelijk met een maximum van vijf jaar. Er gelden uitzonderingen voor langdurige huwelijken en huwelijken waaruit jonge kinderen zijn geboren.

In de nieuwe druk van de Boom Basics Personen- en familierecht is ook bijzondere aandacht voor de beperkte gemeenschap van goederen. Als je na 1 januari 2018 trouwt zonder het maken van huwelijkse voorwaarden ben je niet langer getrouwd in een algehele gemeenschap van goederen, maar ben getrouwd in een beperkte gemeenschap van goederen. Dit heeft onder meer tot gevolg dat niet alle bezittingen en schulden van vóór het huwelijk gezamenlijk worden.

De Boom Basics Personen- en familierecht maakt het mogelijk om snel inzicht te krijgen in de diverse onderwerpen die worden behandeld in Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek. Je kunt hierbij denken aan het huwelijksvermogensrecht, huwelijkse voorwaarden, (beperkte) gemeenschap van goederen, partneralimentatie, afstamming, adoptie, gezag, meerderjarigenbescherming (curatele, bewind en mentorschap) en nog veel meer.

Bestel het boek Boom Basics Personen- en familierecht bij Boom Juridisch >

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.