Congres vereffening nalatenschap – 7 november 2017

Op 7 november 2017 vindt het congres over vereffening van nalatenschappen plaats. Dit congres wordt vanuit de rechterlijke macht georganiseerd door SSR, vanuit het notariaat door de KNB en vanuit de advocatuur door de VEAN.

 

De bijeenkomst heeft tot doel om de visies van de rechterlijke macht, het notariaat en de advocatuur op de vereffeningsprocedure helder te krijgen en knelpunten die in de vereffeningsprocedure worden ondervonden door rechters, notarissen en advocaten te omschrijven en hier oplossingen voor te vinden.

Mr. J.Th.M. (Joost) Diks verzorgt een workshop waarbij de problemen die advocaten, rechters en notarissen tegenkomen bij de vereffening van de nalatenschap worden behandeld. Het doel van de workshop is om de vereffenaar handvatten te bieden die kunnen leiden tot oplossingen van problemen in de vereffening.

De vereffening van de nalatenschap betreft het op een specifieke wijze afwikkelen van de nalatenschap, zoals door de wet voorgeschreven. In de meeste gevallen wanneer een nalatenschap beneficiair aanvaard is, dient deze vereffend te worden. De nalatenschap dient ook vereffend te worden wanneer de rechtbank een vereffenaar heeft benoemd.

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.