Echtscheiden, familierechtelijke kwesties, erfrechtelijke geschillen en afhandeling van nalatenschappen tijdens de coronacrisis

Laatste update: 11 mei 2020

Echtscheiding en familierechtelijke kwesties tijdens de coronacrisis

Tijdens de coronacrisis blijft het gewoon mogelijk om u te begeleiden tijdens de echtscheiding of een andere familierechtelijke kwestie. Al onze familierechtadvocaten zijn telefonisch, per e-mail en middels Skype en Zoom bereikbaar. Zowel echtscheidingen als andere familierechtelijke kwesties die wij in behandeling hebben als nieuw aan te melden echtscheidingen en familierechtelijke kwesties kunnen behandeld worden. Wat anders is, is dat besprekingen op kantoor op dit moment niet plaatsvinden. Besprekingen worden op dit moment telefonisch of via Skype of Zoom gedaan. Zittingen bij de rechtbank en het hof vinden beperkt plaats, al dan niet via (beeld)bellen. Meer informatie over zittingen in familie- en erfrechtprocedures tijdens de coronacrisis vindt u in het artikel Tijdelijke regeling behandeling rechtszaken tijdens coronacrisis per 1 mei aangepast, ook familie- en erfrechtzaken.

Erfrechtelijke geschillen en afhandeling van nalatenschappen tijdens de coronacrisis

Alle erfrechtadvocaten en vereffenaars van nalatenschappen van ons kantoor zijn telefonisch, per e-mail en via Skype en Zoom bereikbaar. Net zoals in het familierecht vinden er op dit moment geen besprekingen op kantoor plaats. Zittingen bij de rechtbank en het hof gaan in veel erfrechtprocedures niet door. In sommige erfrechtprocedures worden zittingen gedaan via (beeld)bellen. Afwikkelingen van nalatenschappen (waaronder de vereffening van nalatenschappen) vinden doorgang en de behandeling van erfrechtelijke geschillen ook.

Echtscheidingsmediation en nalatenschapsmediation tijdens de coronacrisis

Ook echtscheidingsmediationgesprekken en nalatenschapsmediationgesprekken kunnen tijdens de coronacrisis doorgang vinden. De echtscheidingsmediators en nalatenschapsmediators van ons kantoor werken digitaal en mediationgesprekken worden op dit moment via Skype en Zoom gevoerd.

Na de coronacrisis

In veel gevallen is het prettiger om een bespreking op kantoor te laten plaatsvinden. We hopen dan ook dat dit op korte termijn weer mogelijk is. Uiteraard volgen wij de richtlijnen van het RIVM en het door de overheid afgekondigde beleid. Gelukkig kunnen wij u alternatieven aanbieden zodat tijdens de coronacrisis uw echtscheidingsprocedure, de behandeling uw familierechtelijk geschil, de afhandeling van de nalatenschap en het oplossen van uw erfrechtelijke probleem doorgang kunnen vinden. Wij hopen u zo snel mogelijk in goede gezondheid op kantoor weer te kunnen spreken.

Heeft u vragen over de contact mogelijkheden? Neem contact met ons op. >

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.