Nieuwe cursus FEIN: Erfrecht anno 2017 op 21 november 2017

Op 21 november 2017 staat de volgende cursus van Familie- en Erfrecht Instituut Nederland (FEIN) gepland, te weten de cursus: Erfrecht anno 2017.

 

Erfrecht anno 2017

De cursus Erfrecht anno 2017 is speciaal samengesteld voor advocaten. Tijdens deze cursus worden recente ontwikkelingen besproken binnen het erfrecht, zoals de eerste uitspraken naar aanleiding van de op 1 september 2016 in werking getreden wet “Bescherming erfgenamen tegen schulden” en het arrest van de Hoge Raad met betrekking tot de exceptio plurium litis consortium van 10 maart 2017 (ECLI:NL:HR:2017:411). Ook zal aandacht worden besteed aan recente ontwikkelingen omtrent de vereffeningsprocedure, onder andere aan de hand van het arrest van de Hoge Raad van 19 mei 2017 (ECLI:NL:HR:2017:939), waarin door de Hoge Raad een mogelijkheid lijkt te bieden om op de vordering tot verdeling te beslissen alvorens de vereffening is voltooid. Ook zullen recente uitspraken met betrekking tot het vaststellen van de omvang van de legitieme portie de revue passeren en wordt stil gestaan bij de rekening- en verantwoordingsplicht van een gevolmachtigde en een executeur. Zoals u van ons gewend bent, worden tijdens de cursus nuttige tips gegeven voor uw procespraktijk.

Na het volgen van de cursus bent u op de hoogte van het erfrecht anno 2017.

Wij ontvangen u graag op 21 november aanstaande.

Docent: mr. J.Th.M. (Joost) Diks

Als docent zal mr. J.Th.M. (Joost) Diks optreden. Joost doceert ook bij Leergang Erfrecht van de Academie voor de Rechtspraktijk.

Meer weten over de cursus Erfrecht anno 2017 en aanmelden

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Meld u aan voor onze opleidingen nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod. Meld u hieronder aan en ontvang als eerste een overzicht van nieuwe data en opleidingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.